Medvehagymás pesto

A medvehagyma gyógyhatása már régóta ismert, a fiatal leveleit és a hagymáit is használják gyógyászati célokra.  Rövid szezonja és korlátozott hazai elterjedése ellenére méltán népszerű e fokhagyma illatú finomság, hiszen számtalan jótékony hatása ismert. Fokozza az étvágyat és az emésztőrendszer működését. Vérnyomáscsökkentő és vérzsír csökkentő hatása ismert, C-vitamin tartalmának köszönhetően pedig javítja a szervezet ellenálló-képességét.

A medvehagymát sokféle módon fel lehet használni, most egy remek, nagyon egyszerű medvehagyma pesto receptet hoztam nektek. Kiválóan párosítható különböző ételek mellé, de akár főtt tésztához keverve is mennyei! Próbáljátok ki pirítóshoz vagy egy finom házi készítésű lángoshoz!  

Hozzávalók 1 üvegre 

100 g medvehagyma
35 g mandula (pirított)
70 g sajt – parmezán
1 teáskanál só – tengeri
feketebors (őrölt)  
100 ml olívaolaj – extra szűz 
1 db 0,25 L-es befőttes üveg

Elkészítés

A medvehagymát először alaposan mossuk meg, majd aprítsuk fel. A mandulamagot egy kicsit pirítsuk meg serpenyőben. Tegyük egy aprítóba a medvehagymát, a pirított mandulamagot, a parmezánt, sót és borsot. Jól “daráljuk” össze 1-2 perc alatt. Amikor ezzel elkészültünk, akkor adjuk hozzá az olajat is, majd ezzel is turmixoljuk 1-2 percen át. Amikor elkészült a medvehagymás pesto tegyük egy befőttes üvegbe. Hűtőben tárolva 1 hétig fogyasztható.

A hozzávalókat most is az M Csemege-ben vásároltam.

Jó étvágyat kívánok!

Szeretettel,

 

Ságiandi

 

  1.  
Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)