Hozzávalók 1 üvegre
100 g medvehagyma
35 g mandula (pirított)
70 g sajt – parmezán
1 teáskanál só – tengeri
feketebors (őrölt)
100 ml olívaolaj – extra szűz
1 db 0,25 L-es befőttes üveg
Elkészítés
A medvehagymát először alaposan mossuk meg, majd aprítsuk fel. A mandulamagot egy kicsit pirítsuk meg serpenyőben. Tegyük egy aprítóba a medvehagymát, a pirított mandulamagot, a parmezánt, sót és borsot. Jól “daráljuk” össze 1-2 perc alatt. Amikor ezzel elkészültünk, akkor adjuk hozzá az olajat is, majd ezzel is turmixoljuk 1-2 percen át. Amikor elkészült a medvehagymás pesto tegyük egy befőttes üvegbe. Hűtőben tárolva 1 hétig fogyasztható.
A hozzávalókat most is az M Csemege-ben vásároltam.
Jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi