A nyár kedvence a klasszikus zöldborsóleves

A nyár kedvence a klasszikus zöldborsóleves

A friss borsóból készült leves egészen más, mint a mirelit. Kedvenc nyári zöldségeim egyike a zöldborsó, ki is használom ezt a rövidke időszakot, amíg szezonja van és ilyenkor gyakran kerül az asztalunkra akár leves, akár főzelék formájában.

Recept
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell v. csirkeaprólék
30 dkg zöldborsó
2-3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
fél marék petrezselyem
1,5 l víz
1 vöröshagyma
1 húsleveskocka
1 kis zellergumó 
só bors

Elkészítés:

Feltesszük főni (takaréklángon) a  csirkemellet (vagy aprólékot), a hagymát, a karikára szelt sárga- és fehérrépát, illetve a zellert. Főzés közben habozzuk.  Aztán hozzátesszük az apróra vágott petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha minden félig megpuhul, adjuk hozzá a borsót. Annak nem kell sok főzési idő. Belemorzsoljuk a húsleveskockát, ezzel még fokozhatjuk az ízhatást. Körülbelül még 10-15 percig főzzük. Ha minden puha, levesszük a tűzről. Megfőzzük az Izsáki Házitészta Kiskockát, a csomagoláson feltüntetett leírás szerint.  Várunk néhány percig, majd  tányérokba szedjük és megszórjuk friss petrezselyem zölddel.

A levesbe azért szeretem az izsáki tésztát tenni, mert tapasztalataim szerint ez idézi fel leginkább az otthoni házi készítésű tészta ízét. Az Izsáki Házitészta családi vállalkozásként 1990-ben alakult, az első tarhonyákat szó szerint egy családi ház pincéjében gyúrták és szárították. Juhász Sándor és felesége, Juhász Sándorné Ica mama mertek nagyot álmodni, és nem azzal foglalkoztak, meg lehet-e csinálni, hanem egyszerűen csak döntöttek és belevágtak. Az Izsáki Házitészta Kft. ma a 6. legnagyobb a piacon. Szlogenjüknek megfelelően “Generációkon át” őrzik a tésztakészítés hagyományait, miközben korszerű és innovatív ötletekkel szólítják meg a fiatal korosztályokat. Az Izsáki Házitészták friss tojásból, a legkorszerűbb gyártási technológiával készülnek. A tojásos tészták csomagolásán feltüntetett tojásszám az egy kiló liszthez adott friss tojások számát jelenti. 

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó étvágyat kívánok!

Szeretettel,
Ságiandi

 

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)