Ha Te is rajongsz a puha és omlós tésztáért, akkor biztos vagyok benne, hogy ez a mákos-meggyes bögrés süti azonnal a szívedbe lopja magát! Elronthatatlan és villámgyorsan elkészül!
Hozzávalók:
1 bögre őrölt mák
1 bögre cukor
1 bögre liszt
1 bögre tej
1 egész tojás
egy csipet só
5 dkg puha vaj
egy citrom reszelt héja
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
50 dkg kimagozott meggy vagy cseresznye
1 csapott evőkanál cukor
1 teáskanál zsemlemorzsa
(a bögre 2,5 dl-es)
Elkészítés:
A meggyet vagy a cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, összekeverjük az 1 csapott evőkanál cukorral, és félretesszük, amíg a tésztát összeállítjuk. A tésztához a vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük, belereszeljük a citromhéjat, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és felváltva adagolva a tejjel, a mákkal és a fahéjjal alaposan összekeverjük. A sütőt 190 C fokra előmelegítjük. Egy körülbelül 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tepsibe terítjük a masszát, meghintjük 1 teáskanál zsemlemorzsával. A meggyet/cseresznyét gyengéden kicsavarjuk, majd megszórjuk vele a massza tetejét, szépen egyenletesen elosztva rajta a gyümölcsöt. Az előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbábal ellenőrizhetjük. Miután megsült, megvárjuk amíg kihűl. Ezt követően kockákra szeleteljük. A tetejét vaníliás cukor és porcukor keverékével meghintjük.
Próbáljátok ki Ti is!
A hozzávalókat most is a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg másokkal is!
Szeretettel,
Ságiandi