csokis keksz

Amerikai csokis keksz

A legismertebb amerikai keksz a csokis keksz, a története pedig 70 éves múltra tekint vissza. Mint sok minden másnak, ennek a finomságnak is egy véletlen okozta a létrejöttét. Valahol Amerikában egy cukrászmester bekeverte a keksztésztát, s ahogy sürgött-forgott a konyhában egy óvatlan pillanatban  levert egy csokidarabkákkal megrakott dobozt az egyik polcról. A csokidarabkák pedig a tésztába hullottak… A mester nem akarta, hogy kárba vesszen a finom massza, így megsütötte. És milyen jól tette!

csokis keksz

A csokis keksz készíthető fehér-, tej- vagy étcsokoládéból, kerülhet magába a tésztába is olvasztott csokoládé vagy kakaó, a csokidarabkák mellett makadámdió vagy más csonthéjas, esetleg a reform jegyében egy kis zabpehely is helyt kaphat. A tálalásnál pedig gyakorta kerítenek a markánsabb példányok mellé egy-egy gombócnyi vaníliafagylaltot.

Nálunk nagy kedvenc már évek óta a csokis keksz, villámgyorsan elkészíthető és bizony pillanatok alatt el is fogy. Az utóbbi időben mindig Milka csoki darabkákat teszek bele, így a kedvenc tejcsokoládénkkal még fantasztikusabb az ízélmény!

Amerikai Csokis Keksz  Milka tejcsokival

Hozzávalók

15 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojás
15 dkg Milka tejcsokoládé 
1 tk.  Dr. Oetker sütőpor
20 dkg CBA PIROS búza finomliszt
1 csomag Dr. Oetker vaníliás cukor

Elkészítés

A vajat, cukrot, vaníliás cukrot és a tojást kikeverem. A csokit felaprítom, majd a masszához keverem. A lisztet elkeverem a sütőporral, majd a masszához vegyítem.  A gáztepsibe szilikonos sütőpapírt fektetek, majd diónyi kupacokat halmozok rá. Arra ügyelni kell, hogy kellő távolságra legyenek egymástól a kis kupacok, ugyanis sütés közben szétterülnek. 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütöm. Nyugodtan megduplázhatjátok a hozzávalókat, ha szeretnétek belőle pár napra tartalékolni.  

A hozzávalókat a megszokott módon, most is az M Csemegében szereztem be.  A sütemény elkészítéséhez  KLARSTEIN konyhai robotgépet használtam.

Jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg az ismerőseiddel is! 

Szeretettel
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)