Kakaós csiga
Monika Rukovánsky receptje alapján
Hozzávalók
150 g friss madre
350 g finomliszt
3 ½ evőkanál kristálycukor
140 ml langyos tej (én szobahőmérsékletűt tettem)
50 g mascarpone – ez nincs a receptben, pluszba tettem mert nagyon finom tőle a tészta
csipet só
1 vaníliás cukor
2 tojássárgája
80 g szobahőmérsékletű vaj
Elkészítés
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, utolsónak dagasztjuk bele kis részletekben a vajat és hagyjuk megkelni, amíg duplázza a térfogatát (nálam ez 4 óra volt). A megkelt tésztát óvatosan 3- 5 mm vastagra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk ízlés szerint kakaó és porcukor keverékével. Ezt követően feltekertem, 1 cm széles szeletekre daraboltam, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem a csigákat. Még 1 órát kelesztettem fólia alatt. A sütőt előmelegítettem, majd 230 fokon 20-25 perc alatt készre sütöttem a csigákat. Porcukorral meghintettem és még langyosan tálaltam.