kovácsoscsiga1

Kovásszal készült kakaós csiga

A  sütés-főzés nekem mindig kikapcsolódás, sosem teher, és a konyhában eltöltött idő pedig szinte elrepül. Egy profi konyhai robotgéppel pedig bármilyen finomság elkészítése szinte gyerekjáték. A KLARSTEIN Bella konyhai robotgép megbízható és precíz társ a konyhában. Tökéletes állagú tésztákat készíthetek a keverőlapáttal, a habverővel selymes és lágy krémeket, a dagasztólapát pedig segítségemre van a kenyérdagasztás vagy a péksütemény készítése során is. Mióta a KLARSTEIN robotgépet használom hetente többször is készítek kovásszal készített pékárut. A kakaós csiga sokak nagy kedvence, ezért most ennek a finomságnak a recepjtét hoztam el nektek

kovácsoscsiga1

Kakaós csiga
Monika Rukovánsky receptje alapján

Hozzávalók
150 g friss madre
350 g finomliszt
3 ½ evőkanál kristálycukor
140 ml langyos tej (én szobahőmérsékletűt tettem)
50 g mascarpone – ez nincs a receptben, pluszba tettem mert nagyon finom tőle a tészta
csipet só
1 vaníliás cukor
2 tojássárgája
80 g szobahőmérsékletű vaj

Elkészítés
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, utolsónak dagasztjuk bele kis részletekben a vajat és hagyjuk megkelni, amíg duplázza a térfogatát (nálam ez 4 óra volt). A megkelt tésztát óvatosan 3- 5 mm vastagra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk ízlés szerint kakaó és porcukor keverékével. Ezt követően feltekertem, 1 cm széles szeletekre daraboltam, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem a csigákat. Még 1 órát kelesztettem fólia alatt. A sütőt előmelegítettem, majd 230 fokon 20-25 perc alatt készre sütöttem a csigákat. Porcukorral meghintettem és még langyosan tálaltam. 

kovácsoscsiga1

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg ismerőseiddel is. 

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)