Ha gyorsan szeretnétek vacsorára valami finom és laktató ételt készíteni akkor ajánlom figyelmetekbe ezt a villámgyorsan elkészíthető, finom ételt. A lecsós kuszkusz önmagában is megállja a helyét egytálételként, de köretként is kiváló választás egy finom húshoz vagy halhoz.
Miért is szeretem a kuszkuszt?
A kuszkusz az egyik legmagasabb szeléntartalommal rendelkező étel, ami rendkívül jó hatással van a szívre és az érrendszerre. Ráadásul a szelén rendszeres fogyasztása ellenállóbbá tehet bizonyos rákfajtákkal szemben is. Jó hír a testépítőknek és a sportolóknak, hogy a kuszkuszban található magas szeléntartalom elősegíti az izomépítést és az izmok regenerálódását is. Alacsony só- és koleszterintartalma miatt a diétába is könnyedén beilleszthető, ráadásul a magas rosttartalma miatt gyorsítja az anyagcserét, ami elengedhetetlen, ha fogyni szeretnénk.
Hozzávalók
1 fej vöröshagyma
8 nagyobb méretű húsos paprika
4 paradicsom
só
bors
3 gerezd fokhagyma
kókuszzsír
Csuta élelmiszer – kuszkusz (ízlés szerint, én 4 marékkal tettem bele)
Elkészítés
A paradicsomot feldaraboljuk, a paprikákat kicsumázzuk és felszeleteljük. A megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk. Egy lábasba 1 evőkanál kókuszzsírt felolvasztunk, és világosra pirítjuk benne a vöröshagymát. Ezután beletesszük a paprikát, miután a paprika már puha, akkor a paradicsomot és a zúzott fokhagymát is. Amikor elkezd levet engedni, akkor hozzáadjuk a kuszkuszt. Fedjük le, és hagyjuk, hogy a kuszkusz megdagadjon. Ha a zöldségek nem engednének elég levet, akkor egy kis vizet is tehetünk még hozzá. Ezután a fűszerekkel ízesítjük: borssal és sóval.
Rántott tengeri halfilé elkészítése
A halfiléket ízlés szerint sóztam, borsoztam, majd lisztbe, tojásba és panírmorzsába forgattam majd forró olajban pár perc alatt készre sütöttem.
A hozzávalókat most is az M Csemegében szereztem be. A Csuta Élelmiszer Nagykereskedés reform termékeinek széles választékát (köztük a kuszkuszt is) megtaláljátok az üzletek polcain!
Jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi