Baconbe göngyölt mozarellás fasírtgolyók chiliszósszal
Hozzávalók
0,5 kg darált hús
2×200 gr szeletelt bacon
2 csomag 2x 125 gr mozarella mini golyó
só, bors, friss petrezselyem zöld, és fűszerek ízlés szerint
1 kisebb fej vöröshagyma
2 tojás
egy marék zsemlemorzsa
Elkészítés
A
darált húst az apróra vágott kevés olajon előre megpirított
vöröshagymát, fűszereket, zsemlemorzsát, tojást összedolgozom. Kis
golyókat formázok, ezek közepbe egy mini mozarellát teszek, majd 2
szelet bacon szalonnát tekerek rájuk. Ezt követően a golyókat egyesével
megtűzöm egy bambusz saslik pálcikával, hogy a szalonna sütés közben ne
tekeredjen le róluk. Majd sütőben sütöm 30-40 percig. Aki kedveli a
pikáns ízeket, annak a Sárréti Chilifarm traBBQ szószát ajánlom.
Köretnek parázson v. sütőben (egészben) sült krumplit és/vagy friss
salátát javasolok.
Jó étvágyat kívánok!
Ságiandi