egészséges ételek

Grillezett tengeri halfilé fűszeres édesburgonyával

Hozzávalók
3-4 szelet tengeri halfilé
só, bors, friss rozmaring ág
3-4 darab nagyobb édesburgonya

Mártás
1 dl tejszín
1 db lilahagyma
0,5 dl rosé bor
citromlé

Elkészítés
A halfilét fűszerezzük (sóval, borssal, rozmaring levéllel) ízlés szerint, majd állni hagyjuk 60 percig. Ezután a halszeletek mindkét oldalát kevés olíva olajjal megkenjük, és 10 percig grillezzük.
Az édesburgonyát megpucoljuk, hasábokra szeleteljük. Sóval, tarkaborssal fűszerezzük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, úgy hogy  ne érjenek egymáshoz. Nagyon minimális olíva olajjal meglocsoljuk és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
A mártást ez idő alatt elkészítjük. A lilahagymát lereszeljük, fűszerezzük ízlés szerint, majd kevés olajon megpirítjuk, hozzáöntjük a tejszínt,  és fél dl száraz rosé bort, végül pár csepp citromlevet.  Egyet forralunk rajta, hogy picit sűrűbb legyen az állaga.

A hozzávalókat az MCsemegében szereztem be.

Jó étvágyat kívánok!

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)