Szerelem és kürtöskalács

 

Ha egy nő szerelmes, akkor apró kedvességekkel, gyengéd szavakkal és finom ételek elkészítésével is kifejezheti érzéseit a szeretett férfi irányába. Az apró figyelmességek nagyon fontosak egy kapcsolatban, hiszen mindkét félnek jól esik a másik törődése. De vajon mi kell a férfinak? Talán szerelem és kürtöskalács….? Próbáljuk ki!  

Íme a recept
A hagyományos, házi kürtöskalácsnak hét összetevője van: liszt, vaj, tej, tojás, élesztő, cukor, és só. Semmi egyéb, Természetesen a hagyományos kürtöskalács parázs felett sül.

Hozzávalók (6 db kalácshoz)
0,5 kg liszt
2 tojás
3 dkg élesztő
1/2 l tej
vaníliás cukor
reszelt citromhéj
csipetnyi só
maroknyi porcukor
5-10 dkg vaj

Elkészítés
Langyosítsuk fel a tejet, adjunk hozzá egy teáskanál cukrot, majd keverjük hozzá az élesztőt. 10-15 perc alatt felfut. Miután szépen megemelkedett, az átszitált liszthez tesszük, hozzákeverjük a sót, a  cukrot és a tojásokat és a reszelt citrom héját. 
Az olvasztott vajat csak a végén csorgassuk hozzá. Kézzel megdagasztjuk a tésztát. Ezután egy tálba tesszük, letakarjuk konyharuhával és meleg helyen kelesztjük körülbelül egy órán keresztül. 

A tésztát ujjnyi vastagon, kb. 1 méter hosszú darabokra nyújtjuk. A kürtöskalács sütő rudakat vajjal vékonyan bekenjük, a tésztát hézagosan feltekerjük rá. A feltekert tésztát hengereljük, amíg a hézagok egyenletesen beborítják a sütőrudat. Utána a felületét ismét bekenjük vajjal, majd kristálycukorba forgatjuk. A kalács sütése nem igényes sok időt, maximum 10 perc alatt megsül, 180 fokon a sütőben. Természetesen az ideális parázs fölött, aki ezt megteheti, ott elég 3-4 perc a sütésre. Amint a cukor szép fényesre karamellizálódik, már készen is van a kalács. Még a rúdon hagyva ízesíthetjük. Dióba, fahéjas cukorba, kókuszreszelékbe forgathatjuk. Ízesítésként most a darált diót próbáltam ki.  A Mágnáskert Csemegében konyhakész diótölteléket vásároltam, amelyet megpirítottam egy serpenyőben , majd kristálycukorral bekevertem és abba forgattam a kalácsokat. 

Ti mivel fejezitek ki a szerelmeteket? 

Szeretettel,

Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)