A hétvégi nagy bevásárlás alkalmával a tejtermékeknél pont megláttam, hogy akciós a túró, így egyértelmű volt, hogy ma valami túróval készült étel kerül majd az asztalra. Kicsit újra gondoltam a klasszikus túrós tésztát és spenóttal, fokhagymával is ízesítettem. A végeredmény pedig igazán pazar lett! Próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalók
50 dkg olasz Farfalle tészta (la Molisana) durumbúzából
4 marék friss spenót
25 dkg tehén túró
20 dkg bacon szalonna
2 ek tejföl (ízlés szerint lehet több is)
3 gerezd fokhagyma
só, tarkabors
reszelt sajt (opcionális)
Elkészítés
A spenótot és a bacont megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a túrót és a tejfölt, majd egy pár percig még főzzük. Közben a tésztát sós vízben feltesszük főni. Miután a tészta megfőtt hozzákeverjük a spenótos-túrós keverékhez. Reszelt sajttal ízesíthetjük.
A hozzávalókat most is az M Csemege-ben vásároltam.
Jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi