Lazac steak medvehagymás-zöldséges bulgurral

A kertemben már kibújtak az első medvehagyma levelek, így végre felhasználhatom az ételek készítéséhez is ezt az egészséges és gyógyító hatású növényt. A medvehagyma fokozza az étvágyat és az emésztőrendszer helyes működését is segíti. Vérnyomáscsökkentő és vérzsír csökkentő hatása is ismert, illetve C-vitamin tartalmának köszönhetően javítja a szervezetünk ellenálló képességét is.  

A lazac magas fehérjetartalmánál fogva rengeteg energiával lát el, bármennyit fogyaszthatsz belőle, hiszen nem látszik meg a vonalaidon. Hatékony szívvédő, nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavat.

A bulgur gazdag folsavban, foszforban, magnéziumban, káliumban és vasban. Kiváló köretek, saláták készíthetőek belőle, hiszen nagyon jól párosítható a legkülönfélébb zöldségekkel.

Ezekből a szuper hozzávalókból készítettem egy könnyed ételt, amely egészséges, finom és laktató. 

Hozzávalók
4 szelet lazac
só, bors, rozmaring
vaj

Köret
25 dkg bulgur
4-5 szál medvehagyma levél
lilahagyma
kaliforniai paprika
retek

Elkészítés
A lazacot fűszerezem, majd egy teflon serpenyőben vajat olvasztok (olívaolajjal is elkészíthető) és  mindkét oldalát addig sütöm, amíg szép színe nem lesz. A bulgurt sós vízben megfőzöm. Eközben a zöldségeket (apróra vágott lilahagyma, medvehagyma levél, kaliforniai paprika, retek) sóval, rozmaringgal ízesítem és olívaolajon megpirítom. Amikor megfőtt a bulgur, leszűröm és hozzákeverem a zöldségeket. 

A hozzávalókat az M Csemegében szereztem be.

Jó étvágyat kívánok!

Szeretettel
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)