Bioderma Sensibio termékcsalád- Az érzékeny bőr védelmezője

Az érzékeny bőr gondos ápolást igényel. Az én bőröm a legenyhébb környezeti hatásra, hidegre, melegre, szélre azonnal kipirosodással reagál. Ami sokszor nagyon zavaró tud lenni, ezért fokozott gondot fordítok a megfelelő bőrápolásra. A Bioderma Sensibio termékcsalád tagjai, biológiailag aktív összetevői és különböző textúrái révén hatékony megoldást nyújtanak az érzékeny bőr számára.

A bőr érzékenységét a belső és külső tényezők együttesen befolyásolják. Az UV-sugárzás, a lúgok és az oldószerek, egyes bőrgyógyászati kezelések, sőt még a fürdés hatására megjelenő felázás is fokozhatja a bőr érzékenységét. A szakemberek az érzékeny bőr kifejezés alatt olyan bőrt értenek, amely kisebb ellenállást mutat az ingerlő hatású anyagokkal szemben. Látható jel például  a bőr kipirosodásra, duzzanat megjelenése, de gyakran előfordulhatnak még rajta pikkelyes, ekcémás foltok, kiütések is. Életem során nagyon sokszor tapasztaltam száraz, égő, feszülő érzést, amely bizony intő jel volt, hogy a bőröm túlérzékeny kategóriába tartozik. Amikor szembesültem ezzel a problémával, bőrgyógyász segítségét kértem, aki hasznos tanácsokkal ellátott. Ma már tudatosan azokat a készítményeket keresem, amelyek a megfelelő védelmet nyújtják az érzékeny bőrömnek. 

 

Sensibio Gel moussant 

A Sensibio Gel moussant (habzó gél) kíméletesen tisztítja, hidratálja és nyugtatja az érzékeny bőrt. Nyugtató és lipidpótló aktív hatóanyagainak köszönhetően azonnal megnyugtatja az irritált bőrt. Szabadalmaztatott D.A.F. komplex tartalma növeli még a legérzékenyebb bőr toleranciaküszöbét is. Krémes habja puhává varázsolja a bőrt. 

A napi sminkemet a Sensibio micellás oldattal távolítom el, viszont a tökéletes eredmény elérése érdekében alkalmazom az arctisztító gélt is. Ez a gél gyengéden távolítja el a szennyeződéseket és a sminket az érzékeny bőrről, irritáció nélkül. Szeretem benne, hogy illatmentes, könnyű állagú, áttetsző színű és mérsékelten habzik. Különösen kedvelem, hogy pumpás adagolója van, amely rendkívül könnyűvé teszi a használatát és szabályozható a használni kívánt mennyiség.

Jó tudni:
Hipoallergén, parabénmentes, szappanmentes, illatanyagmentes, nem mitesszerképző, kitűnő szem- és bőrtoleranciát biztosít és sminklemosóként is alkalmazható. Rendszeres használata során éreztem, hogy a bőrömet nyugtatta és kellemes tapintásúvá varázsolta. Az esti sminklemosás során a régebben gyakran tapasztalt kipirosodás mára teljesen megszűnt. 

sensibio1

Sensibio Szemkontúr gél

A Glamour Glammies 2018 nyertese. Rendkívül hatásos a szemkörnyéki érzékeny bőr ápolására. Már az első használat után érezhetően nyugtatta  a bőrömet és csökkentette az irritációt. A duzzadt szemkörnyék mindennapos ápolásához a legjobb megoldás, hiszen a Toléridine® szabadalom a D.A.F. (Dermatological Advanced Formulation) szabadalmaztatott természetes komplexével támogatva meggátolja a gyulladást elősegítő molekulák termelődését, így tovább növeli a bőr védekezőképességét.

A szemkontúr gélben található koffein pedig megakadályozza a vérbőség kialakulását, így segít csökkenteni a kialakult duzzanatot. További pozitívum, hogy hialuronsavat is tartalmaz és a fényvisszaverő púderek pedig csökkentik a szarkalábak megjelenését. Naponta reggel és este használtam, a már megtisztított bőrfelületen. Nagyon jó érzés volt, hogy már néhány használat után éreztem a pozitív hatását a bőrömön. Szuper érzés az is, amikor reggelente friss és üde tekintet néz vissza rám a tükörből! A szemkontúr gél az egyik nagy kedvencem a Biodermától, amely mindig helyet fog kapni a fürdőszobám polcán.

sensibio2

Sensibio Rich krém

Állandó problémám, hogy az arcom kipirosodik, a legkisebb külső behatásra is érzékenyen reagál, ami miatt sok esetben kellemetlenül érzem magam. Évszaktól függetlenül, mindig száraz a bőröm, ami miatt extra hidratálásra is szükségem van. Az arcomon pedig kimondottan száraz, néha már annyira húzódik, hogy szinte fáj. Nagyon sok mindent kipróbáltam már, de a legkülönbözőbb gyógymódok sem bizonyultak hatásosnak. A Bioderma Sensibio krém viszont gyors és biztos segítséget nyújt a bőrömnek. A glycyrrhetinic-sav (édesgyökér kivonat) azonnal enyhíti az égető érzést és a bőr feszességét, valamint azonnali komfortérzetet biztosít. A Sensibio Rich krém hidratálja, valamint újrastruktúrálja a bőrfelszínt, így meggátolja az irritációért felelős anyagok bőrbe jutását. A biztonság érdekében nagy gondossággal kiválasztott aktív összetevőket tartalmaz, így a Sensibio Rich krém optimális toleranciát biztosít. Naponta kétszer használom, reggel és este a megtisztított bőrfelületemen. Gazdagon hidratálja a száraz bőrömet, és selymes puhaságot kölcsönös a felszívódás után. Nagyon jó sminkalapot is biztosít, és nem fényesedik ki a arcom sem tőle. 

A Bioderma Sensibio termékcsaládja az érzékeny bőröm ápolására kiváló választásnak bizonyult, mára megszűnt a folyton zavaró kipirosodás, az arcbőröm pedig egész nap friss és ragyogó! BIODERMA termékeket jó szívvel ajánlom mindenkinek, akinek fontos a bőre egészsége és tudatosan odafigyel a tökéletes bőrápolásra. A termékek elérhetők a patikákban és webpatikákban.

Szeretettel,

Ságiandi


Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)