Extra szűz olívaolaj – az egészségünk legfőbb őre

Az olívaolaj rengeteg értékes telítetlen zsírsavat tartalmaz, vagyis segíti az egészségünk védelmét. Az olívaolaj Egyiptomban mindennapos kozmetikum volt, a mediterrán országokban pedig a mai napig természetes orvosságként is használják. Az olívaolaj rendkívül sokféle módon felhasználható,  akár külsőleg, akár belsőleg. Az olívaolaj egészségre gyakorolt jótékony hatásai között olyanok szerepelnek, mint a jobb emésztés és az anyagcsere-serkentés, illetve a nyálkahártya védelme kiszáradás ellen. Az olívaolaj tele van vitaminokkal (E-, A-, K-vitamin), ásványi anyagokkal (vas, kalcium, magnézium, kálium és aminosavak) és proteinnel, a bőr, a köröm és a haj is egészséges és szép lesz tőle.

Az olívaolaj igazi csodaelixír a szervezetnek! A hidegen lepréselt bogyónak (extra szűz olívaolaj) megmaradnak fő tápanyagai: az E – és K-vitamin, az egyszeresen telítetlen zsírsavak és az antioxidáns vegyületek (fenolok). Az olívaolaj nem tartalmaz koleszterint, nátriumot és szénhidrátot. Minden diétába érdemes beilleszteni. Egyszeresen telítetlen zsírsavai védenek a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben és a rákbetegségek (gyomor, bél) megelőzésében is fontos szerepet játszanak. Számos jó tulajdonsága közül talán a legfőbb, hogy egyszeresen telítetlen zsírsavai a „rossz” LDL- koleszterin szintjét csökkentik a szervezetben, amíg a „jó” HDL-ét növelik. A legújabb kutatások bizonyítják, hogy az olívaolaj rendszeres, és megfelelő mennyiségű fogyasztása a szervezetben gyulladásgátló hatású, ami azért fontos, mert a gyulladások közvetve előidézői lehetnek a szívbetegségeknek, ráknak, cukorbetegségnek vagy az Alzheimer-kórnak például. Gyulladásgátló hatása révén védi tehát a szívet és az egész szervezetet. Ajánlott napi fogyasztása: egy evőkanálnyi. Az olívaolaj csökkenti a mellrák és végbél-rák kialakulásának esélyét. Az olívaolaj olyan kémiai vegyületeket tartalmaz, amelyek csökkentik a vércukor szintet. 
Szeretem benne, hogy sokféle módon fogyaszthatom. Használhatom pácokhoz, ízesíthetek vele salátákat, párolhatok vele zöldségeket, halat, csirkehúst. Az olívaolaj segíti az emésztést és a tápanyagok felszívódását, illetve a létfontosságú zsírban oldódó vitaminokét is. A benne található antioxidánsok felveszik a harcot a betegségeket és az öregedési folyamatokat befolyásoló  szabad gyökökkel, és energiával töltik fel a szervezetet. 

PONS család már az 1930-as években termesztett olívabogyót és előállított extra szűz olívaolajat Katalóniában.  A négy generáción átívelő szakmai tudás és alázat mára a világon az egyik legelismertebb márkává emelte a PONS olívaolaj termékcsaládot. 5 kontinensen és 140 országban elérhetőek a termékek, ezért a PONS extraszűz olívaolaj fogyasztása összetéveszthetetlenül egyedi íze miatt élvezeti és egészség-megőrzési célból is, reneszánszát éli. Az emberi szervezet egészségére gyakorolt jótékony hatásainak orvosilag is bizonyított eredményei után pedig, nemcsak, hogy népszerű lett, egyenesen alap-élelmiszerré is vált világszerte az egészségtudatos emberek konyháiban. 

Érdekesség: Spanyolországban összesen 220 millió olajfa van, 370 000 gazdaságban. Az évi termelés megközelíti az 1 millió tonnát, ami a föld össztermelésének mintegy 20%-a. 

PONS spanyol prémium olívaolaj termékcsalád tagjait megtaláljátok a Természet Áldása webáruházban. Itt nemcsak extraszűz olívaolajat találtok, hanem a különleges fűszerezésű olívaolajok között is tudtok válogatni, ráadásul még  gyermekre is gondoltak, hiszen részükre egy vidám csomagolású verzióval készültek. 

Az egészségeteknek a megőrzése érdekében, fogyasszatok Ti is rendszeresen olívaolajat! A PONS prémium kategóriás olívaolaj termékcsalád segítségével különleges ételeket varázsolhattok Ti is az asztalra, melyekkel nemcsak a saját, hanem a családotok egészségének védelmét is biztosíthatjátok. 

Érdekesség: A földközi-tengeri országokban magasabb az átlagéletkor, mint Észak-Európában vagy az Egyesült Államokban, ahol az állati zsírok fogyasztása dominál, a földközi-tengeri országokban pedig kizárólag olívaolajjal főznek. 

Szeretettel,
Ságiandi

Forrás: https://www.hungarianflavours.com/
Fotók: Saját, és https://www.hungarianflavours.com/

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)