Levendulás-diós keksz

A levendulás keksz nagy kedvence a családnak, ezért gyakran kerül az asztalra. A nyáron leszárított levendulavirágok még most is intenzív ízt és illatot rejtegetnek magukban, így semmi sem akadályozhatja meg egy finom és illatos keksz elkészítését.  Érdekesség, hogy a levendulavirág szárítva sokkal intenzívebb illatú és ízű, ezért óvatosan kell adagolni a süteménybe. 

Levendulás-diós keksz

Hozzávalók

30 dkg #cbapiros búzafinomliszt
20 dkg darált dió
25 dkg vaj (semmiképp sem margarin) 
20 dkg porcukor
csipet só
1 csomag #haas vaníliás cukor
fél csomag #haas sütőpor
1 citrom reszelt héja
2 tojás
2-3 teáskanálnyi levendulavirág (ízlés szerint lehet több is)

Elkészítés

A lisztbe először beleszitáljuk a sütőport, majd hozzákeverjük a diót. Ezt követően hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a citrom reszelt héját és a levendulavirágot, és a vajjal elmorzsoljuk egy tálban. Gyorsan kell dolgozni, hogy a vaj kevésbé olvadjon meg! Ezután hozzáadjuk a tojásokat is és jól összegyúrjuk a tésztát. Ha ezzel elkészültünk, akkor fél órát pihentetjük a tésztát a hűtőben. Ez idő alatt az ízek szépen összeérnek és a tészta is kemény, könnyen kezelhető lesz.

Ezután fél centiméteresre nyújtjuk a tésztát, és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk. HEWA sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kiszaggatott kekszeket, majd előmelegített sütőben 5 perc alatt készre sütjük. Miután kivettük még forrón beleforgatjuk  vaníliás porcukorba!

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi


Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)