A bulgur egy igazi diétás szuperköret. Könnyű elkészíteni, és remekül passzol a zöldségekhez is. A bulgur kiváló alternatívája a rizsnek. A bulgur rosttartalma például ötször több, mint a barna rizsnek, ezért kifejezetten ajánlott a cukorbetegségben, vagy inzulinrezisztenciában szenvedőknek és az egészséges életmód követőinek is. A glikémiás indexe alacsony, nem okoz vércukorszint-ingadozást.
Ezt a könnyű salátát fogyaszthatjuk ebédre vagy vacsorára, garantáltan frissítő élményben lesz részünk.
Hozzávalók:
20 dkg Természet Áldása bulgur
1 db lilahagyma
2 db kaliforniai paprika
6-8 db koktélparadicsom
brokkoli
3-4 kisebb fej retek
petrezselyem
olívaolaj
só, bors
citrom
Elkészítés:
A bulgurt megmossuk és 1,5-szeres mennyiségű vízben megfőzzük. Ha apró szemű, akkor elég leforrázni és fél órán át lefedve hagyni. A brokkolit sós vízben 5 percig főzzük. A lilahagymát, a paprikát és a retket apróra vágjuk. A paradicsommal együtt olívaolajon pár percig pirítjuk. A bulgurt villával fellazítjuk, és összekeverjük a zöldségekkel, fűszerezzük. Olívaolajjal és citromlével meglocsoljuk és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
A hozzávalókat most is az M Csemegében szereztem be.
Jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi