Citromos-kókuszos piskótatekercs

Hozzávalók  a tésztához

6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál PIROS búzafinomliszt

Elkészítés

A 6 tojás sárgáját és fehérjét külön választom. A fehérjét kemény habbá verem, és a hűtőbe teszem. A sárgáját a 6 kanál kristálycukorral simára keverem. Ezután egy fakanál segítségével gyengéden hozzákeverem a habot és a 6 kanál lisztet. A masszát #hewa sütőpapírral bélelt sütőtepsibe egyenletesen belehelyezem, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütöm. Miután megsült, a sütőpapírt rajta hagyva még melegen feltekerem és egy konyharuhával letakarva hagyom kihűlni.

Krém elkészítése

Hozzávalók
1 #rama vajas ízű margarin 
25-30 dkg porcukor
1 #haas kókusz ízű pudingpor
1,5 dl tej
1 citrom

Elkészítés

A pudingport egy pohárban fél dl hideg tejjel simára keverem. 1 dl tejet közben felforralok, majd a hozzáöntöm a tejben feloldott pudingport. A tűzön hagyva folyamatos keverés mellett kemény krémmé főzőm, ezt követően levéve a tűzhelyről addig keverem amíg kihűl. Ezután félreteszem. A Ramat a porcukorral simára keverem ezután a puding krémet is hozzákeverem és egy citrom kicsavart, átszűrt levét. 

Ez idő alatt a tészta kihűlt. Gyengéden lehúzom róla a sütőpapírt és a krémmel egyenletesen megkenem majd újra feltekerem. Hűtőbe teszem, ha lehet egy teljes éjszakára, másnap szeletelem. 

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)