Mangalica húsgolyó marinált zöldségekkel, medvehagymával

Még nem tudod, hogy mi legyen a mai vacsora? Egy kiváló minőségű sertéshús minden ízében különleges! A mangalicahús kiváló ásványi anyag, fehérje- és vitaminforrás. Gazdag Omega-3 és 6 zsírsavakban, antioxidánsokban és B-vitamin tartalma is jelentős. A vörös húsokra jellemző módon vasat és cinket is bőséggel tartalmaz, így mindenképpen helye van a kiegyensúlyozott, változatos étrendben. Ha pedig az elkészítés módját is megreformáljuk, akkor még a magas koleszterintől sem kell félnünk.

Mangalica húsgolyó – Marinált zöldségekkel – medvehagymával
Hozzávalók
fél kg darált sertéshús
2 tojás
2 + 1 ek kókuszzsír
só, bors ízlés szerint
2 tk őrölt pirospaprika
8 ek zsemlemorzsa
1 csokor petrezselyem
1 csokor medvehagyma

Elkészítés
A húsgolyóhoz az összes hozzávalót egy nagy keverőtálba tesszük és a durvára vágott petrezselyemmel és medvehagymával jól összedolgozzuk, majd körülbelül 1 órán keresztül állni hagyjuk. Ezt követően dió nagyságú golyókat formázunk, és kókuszzsírral megkent tepsire sorakoztatjuk őket. Előmelegített sütőben 200 fokon, 25-30 perc alatt készre sütjük. 

Marinált zöldségek
Hozzávalók
bébirépa, kaliforniai paprika, koktélparadicsom, kesudió, medvehagyma, fűszerek (só, bors) 

A hozzávalókat egy serpenyőbe tettem, kevés kókuszzsíron megpirítottam. A medvehagyma leveleket ezután feltekertem a bébirépákra, hogy a tálalás még látványosabb legyen.

Próbáljátok ki Ti is ezt a finom és különleges ételt!
A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok!

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)