Mangalica szűzpecsenye laskagombával

Egy kiváló minőségű sertéshús minden ízében különleges! A mangalicahús kiváló ásványi anyag, fehérje- és vitaminforrás. Gazdag Omega-3 és 6 zsírsavakban, antioxidánsokban és B-vitamin tartalma is jelentős. A vörös húsokra jellemző módon vasat és cinket is bőséggel tartalmaz, így mindenképpen helye van a kiegyensúlyozott, változatos étrendben. 

Hozzávalók 4 személyre
60 dkg mangalica szűzpecsenye
5 dkg mangalica zsír
1 szál friss rozmaring
só, bors
25 dkg laskagomba
1 fej vöröshagyma
1 kg burgonya
friss saláta (ízlés szerint)
1 gránátalma

A hús elkészítése
A húst felszeleteljük, minden oldalát egyenletesen sóval és borssal bekenjük. A mangalicazsírt felhevítjük egy serpenyőben, beletesszük a rozmaring szálat és kb. 15 perc alatt lassú lángon, a húst forgatva átsütjük.  

A köret elkészítése
A burgonyát sós vízben feltesszük főzni. A hagymát apróra vágjuk, egy kevés mangalica zsíron megpirítjuk, majd a felszeletelt laskagombával készre pároljuk. A megfőtt burgonyát krumplinyomón áttörjük.

A tálalásnál a húst meglocsoljuk pecsenyelével, a laskagombára pár szem gránátalmát szórunk, és mellé halmozzuk a burgonyát. Én szeretek minden étel mellé friss salátát fogyasztani, ebben az esetben bébispenótot tettem a tányérra.

A szűzpecsenye nagyon finom hús, kiválóan kombinálható különböző ízekkel, mint például a gomba.
Próbáljátok ki Ti is ezt az egyszerű és finom ételt, amelynek elkészítése nem igényel nagy konyhai szaktudást! 

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok!

Szeretettel,
Ságiandi

 

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)