Paradicsomleves betűtésztával

Ha szívesen idéznéd fel gyerekkorod kedvenc ízét, akkor készítsd el ezt a finom paradicsomlevest! Garantáltan eszedbe fogja juttatni a gyerekkori élményeidet, a betűtésztával való játékot és az iskolai poénokat! 

A levesbe izsáki betűtésztát tettem, ugyanis tapasztalataim szerint ez idézi fel leginkább az otthoni házi készítésű tészta ízét. Az Izsáki Házitészta családi vállalkozásként 1990-ben alakult, az első tarhonyákat szó szerint egy családi ház pincéjében gyúrták és szárították. Juhász Sándor és felesége, Juhász Sándorné Ica mama mertek nagyot álmodni, és nem azzal foglalkoztak, meg lehet-e csinálni, hanem egyszerűen csak döntöttek és belevágtak. Az Izsáki Házitészta Kft. ma a 6. legnagyobb a piacon. Szlogenjüknek megfelelően “Generációkon át” őrzik a tésztakészítés hagyományait, miközben korszerű és innovatív ötletekkel szólítják meg a fiatal korosztályokat.

Az Izsáki Házitészták friss tojásból, a legkorszerűbb gyártási technológiával készülnek. A tojásos tészták csomagolásán feltüntetett tojásszám az egy kiló liszthez adott friss tojások számát jelenti. 

Most pedig következzen a receptem, ahogy én készítem a Paradicsomlevest!

Hozzávalók

1 evőkanál olaj
1 ek liszt
70 g sűrített paradicsom
½ fej zeller
2 szál zellerszár
1 fej vöröshagyma
cukor, ízlés szerint
700 ml víz (természetesen pótolhatjuk, ami a főzés során elpárolog)
só, bors (ízlés szerint)
Izsáki házitészta  – betűtészta

Elkészítés

Megpirítjuk a lisztet az olajon, felöntjük vízzel, majd belekanalazzuk a paradicsompürét. Beledobjuk a hagymát és a fél fej zellert egészben, illetve a zellerszárat. Miután felforrt a paradicsomleves, 1 órán át gyöngyözve tovább főzzük, ezután megcukrozzuk, egy csipet sót szórunk bele és borsot (ízlés szerint). Az Izsáki betűtésztát  a zacskón jelölt piktogram szerinti ideig főzzük, valamint pihentetjük. A pihentető folyamat fontos, hogy a tészta a főzőlevében történjen a tökéletes íz eléréséhez. A levesből tálalás előtt kiszedjük a zöldségeket, majd jó sok betűtésztával kínáljuk.

A videó megtekinthető a Youtube csatornámon:  

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó étvágyat kívánok!

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)