Az Izsáki Házitészták friss tojásból, a legkorszerűbb gyártási technológiával készülnek. A tojásos tészták csomagolásán feltüntetett tojásszám az egy kiló liszthez adott friss tojások számát jelenti.
Most pedig következzen a receptem, ahogy én készítem a Paradicsomlevest!
Hozzávalók
1 evőkanál olaj
1 ek liszt
70 g sűrített paradicsom
½ fej zeller
2 szál zellerszár
1 fej vöröshagyma
cukor, ízlés szerint
700 ml víz (természetesen pótolhatjuk, ami a főzés során elpárolog)
só, bors (ízlés szerint)
Izsáki házitészta – betűtészta
Elkészítés
Megpirítjuk a lisztet az olajon, felöntjük vízzel, majd belekanalazzuk a paradicsompürét. Beledobjuk a hagymát és a fél fej zellert egészben, illetve a zellerszárat. Miután felforrt a paradicsomleves, 1 órán át gyöngyözve tovább főzzük, ezután megcukrozzuk, egy csipet sót szórunk bele és borsot (ízlés szerint). Az Izsáki betűtésztát a zacskón jelölt piktogram szerinti ideig főzzük, valamint pihentetjük. A pihentető folyamat fontos, hogy a tészta a főzőlevében történjen a tökéletes íz eléréséhez. A levesből tálalás előtt kiszedjük a zöldségeket, majd jó sok betűtésztával kínáljuk.
A videó megtekinthető a Youtube csatornámon: