Bioderma – Fényvédelem hete 2019 – Egyéni gondoskodás a fényvédelemben

Mi lesz, ha nem vigyázol? Engem miért kell bekenni, ha őt nem? Mi történik egy anyajegyszűrésen? Néhány kérdés azok közül, amik az idén, harmadik éve megrendezésre kerülő Bioderma sajtóeseményen felmerültek. A világunkban egyre nagyobb hangsúly helyeződik az egyénre, az egyediségre, arra, hogy hogyan legyél önmagad, hogyan valósítsd meg az álmaidat, hogyan legyél minél felelősebb és tudatosabb. Az idei Fényvédelem Hetét Márkus Ádám, a NAOS Hungary Kft. cégvezetője is azzal kezdte, hogy felelősek vagyunk bőrünk egészségéért, ő mint édesapa, a kislányáért, mint cégvezető pedig a többi emberért is. Emiatt alapvető szívügyének tekinti, hogy megfelelő tájékoztatást nyújtsanak termékeikről, melyek releváns, hozzáértő szakértőkkel készülnek – világviszonylatban több mint negyvenötezer bőrgyógyásszal dolgoznak együtt.

 

Mindent a fényvédelemről! – ezzel a címszóval vette kezdetét a Bioderma 2019-es Fényvédelem kampánya, ahol az edukáció, a prevenció és a személyes, eredeti, valós történetek kerültek a középpontba. A rendezvényen megjelenő különböző vadvirágok asszociációja ránk, nőkre utal, a mi sokféleségünkre, egyediségünkre, bőrünk eltérő igényeire.
Bőrtökéletesítés, természetes matt hatás, faggyúszabályozás és UV védelem – ezt ígéri nekünk a Photoderm NUDE Touch SPF50+ fényvédő használata.  A három árnyalatban kapható, magas fényvédelemmel bíró, matt hatású dermokozmetikai terméket, Oláh Zsófia sminkmester és Szántai Szilvia, a Bioderma szakmai vezetője mutatta be egy érzékeny, fehér bőrű, természetesen szép fiatal lányon. “Ez a bőrszépítő, bőregységesítő fényvédő krém megszünteti a pirosságot és gyönyörű bőrképet tud adni, ott a helye a mindennapi rutinban.”

“Kislányként anyukám a strandra mindig vastagon bekent krémmel. Meg is értem, neki, és nekem is érzékeny, leégésre hajlamos bőröm van. Apukám viszont sosem használt fényvédő krémet. Gyerekként furcsálltam, hogy engem miért kell bekenni, ha őt nem?” – mesélte el egy kedves emlékét Viszkok Fruzsina, aki többször is kihangsúlyozta, hogy mennyire fontosnak tartja a prevenciót. Fiatalon az ember még nem látja a hibákat, amiket elkövet, és azok hatásait. “Múlt héten kint ebédeltem a teraszon és elég hamar meg is fogta a mellkasomat a nap.”

“Mindenkinél más az érzékenység, ami ugye attól is függ, hogy milyen erős napsütés ér, vagy, hogy éppen hol vagy.” – vette át a szót Dr. Baltás Eszter bőrgyógyász, aki azzal kezdte sorait, hogy amint itt a jó idő: “Az én életem minden nap a fényvédelemről szól.”
Központi kérdés és téma volt a szolárium, amivel kapcsolatban Eszternek, Fruzsinának, sőt még a doktornőnek is volt egy kedves, kínos kis története, aminek tapasztalatait tanulságként, elkerülendő élményként osztották meg velünk.  A doktornő végül határozottan kijelentette, hogy az ő véleménye szerint a szolárium nem egészséges.
A Bioderma élen jár a dermokozmetikai termékek és a fényvédelem ranglistáján, mert sosem a felszínen, mindig az okok mélyén keresik a megoldást. A patikusok számára például rendszeresen tájékoztatást nyújtanak a termékeikről, így tőlük akár tanácsot is kérhetünk, a számunkra megfelelő faktorszámú termék megtalálása érdekében. “Nemcsak a bőröm, a lelkem is érzékeny.” – kezdte a történetét, a hozzá hű, vicces stílusában, a fehér és érzékeny bőrű humorista, Ráskó Eszter: “Évente járok szűrésre. Mert meg kell próbálnunk nem meghalni 30 évesen.”  Eszter a szoláriumozást divatirányzatnak nevezte, ami képes függőséget okozni.
“Fontos évente egyszer elvégezni egy szűrővizsgálatot, de még fontosabb az önvizsgálat. Figyeljünk arra, ha egy anyajegy elváltozik!” – hívja fel a figyelmünket Dr. Baltás Eszter a prevenció, a szűrővizsgálat fontosságára, amivel időt nyerünk, életet mentünk.
A hasznos és célszerű információk mellett, egy workshop várta a résztvevőket, ahol kedvükre válogathattak a különböző fajtájú vadvirágok magjai közül. A csomag, aminek kincseit ha elülteted, kinőnek és virágba borulnak – emlékeztetőül szolgálhatnak, hogy ahogy a virágok igénylik a fényt, a vizet, a te bőröd is igényli a törődést és a védelmet.

Egy beszélgetés, egy délelőtt, egy kampány, ami a bőrödről szól, arról, ami egész életedben végigkísér és véd. Védd te is!

Szeretettel,
Ságiandi


Szöveg: Bioderma
Fotó: Steindl Máté (ig:@thirdeyeportraits)

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)