Daragaluska leves a sikeres háziasszonyok konyhájából

Daragaluska leves csirkehússal és zöldségekkel

Egy hűvös napon egy forró levesnél talán semmi sem esik jobban. Egy finom daragaluska leves sok zöldséggel és csirkehússal garantáltan felmelegít mindenkit. Ez a finom tartalmas leves mindig a gyerekkorom kedvelt ízeit és illatait juttatja az eszembe. A nagymamám sokszor elkészítette nekem, én pedig imádtam benne a galuskát, nemcsak azért mert páratlanul finom volt, hanem azért is, mert a petrezselyem zöldjének illata és íze igazán karakteressé varázsolta ezt az egyszerű vidéki levest. 

Hozzávalók
30 dkg leveszöldség vegyesen (sárgarépa, fehérrépa, zeller karalábé)
1 fej vöröshagyma
fél kg csirkemell (kockára vágva)
5-6 szem egész fekete bors

ízlés szerint 1-2 húsleveskocka vagy ételízesítő

A daragaluskához:
1 tojás
búzadara (amennyit a tojás felvesz)
apróra vágott petrezselyem zöldje (ne sajnáljuk belőle)
1 evőkanál étolaj
1-2 evőkanál a forró levesből
1-2 evőkanál rétesliszt


Elkészítés
A zöldségeket és a húst felaprítjuk, majd kb. 1,5 liter vízbe feltesszük főni. Beledobjuk a vöröshagymát és az egész bors szemeket. Lassú tűzön főzzük, a tetejét szükség szerint lehabozzuk. Miután szépen gyöngyöző már a leves, ízesítjük, sóval, ételízesítővel.

Közben elkészítjük a galuskát. A tojást felverjük, a petrezselymet belekeverjük, majd sózzuk, 1 evőkanál étolajat, a levesből 2 evőkanál levet teszünk még bele és egy kevés ételízesítőt. 1-2 kanál réteslisztet keverünk még hozzá, és annyi darát, hogy az állaga körülbelül olyan legyen mint a nokedlié. Néhány perc pihentetés után kanállal a lassan fövő levesbe galuskákat szaggatunk. Én most nokedli szaggatóval készítettem a galuskákat.

Együtt főzzük még körülbelül 10 percig, amíg a galuskák, a hús és a zöldségek is együtt megpuhulnak. Amikor megfőtt a leves a vöröshagymát kivesszük. Tálalás előtt petrezselyem zölddel megszórjuk a tetejét. 

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó étvágyat kívánok!

Szeretettel,
Ságiandi

 

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)