fahéjas narancsos csiguszok

Fahéjas-narancsos csiga

Hozzávalók
60 dkg #nagyititka kelt tészta süteményliszt
3 dl tej
6 dkg olvasztott vaj
3 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő
1 tojás
csipet só

Töltelék: 1 reszelt narancs héja, 200 g nádcukor 3 tk. őrölt fahéj, 150 g szoba hőmérsékletű vaj

Elkészítés
Langyosítsuk fel a tejet, adjunk hozzá egy teáskanál cukrot, majd keverjük hozzá az élesztőt. 10-15 perc alatt felfut. Miután szépen megemelkedett, az átszitált liszthez tesszük, hozzákeverjük a sót, a maradék cukrot és a tojást. Az olvasztott vajat a végén csorgassuk csak hozzá. Kézzel lágy, hólyagos tésztát dagasztunk. Ezután egy tálba tesszük, letakarjuk konyharuhával és meleg helyen kelesztjük körülbelül egy órán keresztül. Amikor a tészta duplájára emelkedik, kiborítjuk egy lisztezett deszkára és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Ezt követően megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. A tekercset kb. 1 centiméteres szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Miután a csigák elfoglalták helyüket a tepsiben, takarjuk le konyharuhával, és kelesszük még 30 percig. Ezalatt ismét szépen megemelkednek. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és körülbelül 20 percig sütjük.

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)