Könnyed nyári sütemény a Diós linzer karika, amelynek a tésztája pillanatok alatt összeállítható és az elkészítése sem igényel komoly szaktudást!
Recept
Hozzávalók
30 dkg liszt
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
20 dkg szoba hőmérsékletű vaj
15 dkg cukor
13 + 2 dkg dióbél
1 tojás
Elkészítés
Először egy serpenyőben a dióbelet megpirítjuk, ügyeljünk arra, hogy ne égjen oda. Ez mindössze néhány perc alatt megvan. Ezután várjuk meg amíg kihűl, és utána durvára törjük meg.
Egy nagyobb tálban a vajból és a cukorból keverjünk fehér, sima krémet. A lisztbe keverjük bele a szódabikarbónát, majd adjuk a vajas masszához, és keverjük el simára. Végül szórjuk bele a dióbelet és egy fakanállal forgassuk össze. Ne feledjük, hogy valamennyi dióbelet félre is kell tenni, hiszen a díszítéskor még szükségünk lesz rá. Formáljunk a tésztából egy golyót, és fél óráig pihentessük hűtőben.
Ezután a tésztát osszuk 3-4 részre, ezzel megkönnyítjük a munkánkat. Belisztezett deszkán nyújtsuk fél centiméter vastagságúra. Szaggassunk a tésztából karikákat. Rendezzük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg a tetejüket 1 felvert tojás sárgájával, majd szórjuk meg a maradék dióbéllel.
Tíz perc alatt megsül előmelegített sütőben 160 fokon.