Mandulás pisztráng szarvasgombás újburgonyával

Különleges és könnyed ételre vágysz? Akkor ajánlok Neked egy igazán egyszerű, de mégis mennyei finomságot. Ez pedig nem más, mint a mandulás sült pisztráng, amelyhez szarvasgombás-petrezselymes újburgonyát készítettem köretként. Kipróbáltam az Italia Divina Tartufi fehér szarvasgomba-csiperke szószát és a kész burgonyát átforgattam benne. Ezzel a csavarral egy valóban fantasztikus és egyedi ízvilágú köretet készítettem.

Hozzávalók
4 db tisztított, konyhakész pisztráng
10 dkg vaj
1 citrom
2 csokor petrezselyem (1 csokor a halhoz, 1 csokor az újburgonyához)
1 csokor kapor vagy ízlés szerinti mennyiség (akár el is hagyható)
5 dkg szeletelt mandula
1 kg újburgonya
1 dl fehérbor
1 Italia Divina Tartufi fehér szarvasgomba-csiperke szósz
só, bors
kevés olívaolaj

Elkészítés
A pisztrángot folyó víz alatt alaposan megmossuk, ezután leitatjuk róla a vizet, kívül-belül fűszerezzük sóval és borssal. A petrezselymet és a kaprot durvára vágjuk, a citromot először félbevágjuk, az egyik felét pedig megfelezzük, és így vágjuk félkarikákra. Az egészben hagyott fél citrom levével meglocsoljuk a halakat kívül és belül. Ezután a citromszeleteket és a durvára vágott petrezselymet és kaprot a halak hasüregébe tesszük. A vaj 2/3 részét szeletekre vágjuk, és ezt is a halak belsejébe tesszük, ügyelve arra, hogy  egyenletesen elosszuk. A tepsibe egy kevés olívaolajat tesszük, majd elhelyezzük sorban a pisztrángokat. A tetejüket még egy pici olívaolajjal és a fehérborral is meglocsoljuk, és 200 fokos sütőbe toljuk kb. 18-20 percre. Amíg sül a hal, addig a maradék vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, rádobjuk a szeletelt mandulát, és 1-2 perc alatt, folyamatos kevergetés mellett, megpirítjuk, míg kellemes illata és aranybarna színe nem lesz a mandulának. 

Az újburgonya elkészítése
Az újburgonyát sós vízbe tesszük, hagyjuk kicsit állni benne, majd szemenként jól átdörzsöljük, hogy lejöjjön róla a héja. Konyharuhára szedjük, és felitatjuk róla a vizet. Egy nagyobb edényben felmelegítünk 5 dkg a vajat, rádobjuk a krumplit, és közepes lángon, fedő alatt pirítani kezdjük, megsózzuk, majd lassú tűzön, állandó rázogatás közben pároljuk tovább. Amikor barnulni kezd, és megpuhult, összekeverjük az Italia Divina Tartufi csiperke-szarvasgomba szósszal, és rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Miután elkészült a pisztráng kivesszük a sütőből, tányérokra rakjuk. Az újburgonyát mellé kanalazzuk, a tetejére rásimítjuk a pirított mandulás vajat, és tálaljuk.

Különleges üvegedénybe zárva a fehér szarvasgomba és a csiperke harmonikus idillt alkotnak egymással, s így valóban könnyű azonnal különlegessé varázsolni az ételeinket.

Ha egy gyorsan elkészíthető, látványos, egészséges, mindezen túl fejedelmi fogást szeretnétek az asztalra varázsolni, akkor próbáljátok ki Ti is! Mert bárki lehet konyhatündér, csak a megfelelő eszközök kellenek hozzá! 

Éld át a Dolce Vita életérzést, az ízek tisztaságát és a pillanat élvezetét! 

Keresd az Italia Divina szarvasgombás termékeit a webáruházban!

Szeretettel ajánlom a termékeket!

Jó étvágyat kívánok!

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)