Töltött paprika – a nyár nagy kedvence

Nyáron az egyik kedvenc egytálételem a töltött paprika, amely egy igazi magyar specialitás.  Szerintem bátran kijelenthetem, hogy szinte megunhatatlan étel, amely jellegzetes kiváló ízeivel méltán népszerű a magyar családok körében!

Hozzávalók
1 kg darált sertéshús
50 dkg sűrített paradicsom
12 dkg rizs (főzőtasakos)
8 db TV paprika
4 evőkanál olaj
4 evőkanál liszt
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál pirospaprika
2 db tojás
só, bors
petrezselyem

Elkészítés

A vöröshagymát felaprítjuk, és egy kevés olajon megfonnyasztjuk. A darált húst beletesszük egy tálba, hozzáadjuk az előre (félig) megfőzött rizst, a hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojásokat, egy evőkanál pirospaprikát, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.  Jó alaposan összedolgozzuk. A paprikákat ezután megmossuk, a magot és a szárát eltávolítjuk róluk. A keletkezett üregbe pedig belenyomkodjuk a tölteléket, de arra ügyeljük, hogy ne tömjük meg nagyon, mert akkor a paprika főzés közben megrepedhet. Ami húsmassza megmarad, azokból enyhén nedves kézzel gombócokat formázunk.

Egy nagyobb edénybe öntsünk egy liter vizet, majd tegyük bele a sűrített paradicsomot. Elkezdjük főzni, amikor pedig felforr, belehelyezzük a paprikákat és a gombócokat. Puhára főzzük, ehhez körülbelül 50 perc szükséges. Amikor a paprikák ráncosak, biztos, hogy megfőttek. Szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a töltelékeket. Az olajból és a lisztből  zsemleszínű rántást készítünk, majd hozzátesszük a maradék egy evőkanál pirospaprikát, és felengedjük hideg vízzel. Lassan, kevergetve öntjük bele a paradicsomos lébe. Cukrozzuk meg ízlés szerint, ezután rakjuk vissza a paprikákat és a gombócokat, majd forraljuk össze pár perc alatt. Tálaláskor megszórhatjuk még aprított petrezselyemmel.

Próbáljátok ki Ti is! A hozzávalókat most is a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg másokkal is!

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)