mézes puszedli

Puha és omlós mézes puszedli

Egy finom, omlós mézes puszedlivel sosem tudunk hibázni, ha vendégeket várunk, vagy ha valami egyszerű de finom sütivel szeretnénk meglepni a családot. Mi nagyon szeretjük a mézes puszedlit, elég gyakran el is készítem, hiszen a házilag készült verzió sokkal de sokkal finomabb, mint a bolti társai.

Recept

Hozzávalók
35 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
15 dkg méz
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
3 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál szegfűszeg
1 késhegynyi gyömbér

Mázhoz:
20 dkg porcukor
2 db tojás fehérje

Elkészítés

A mézet felolvasztjuk majd habosra keverjük a cukorral, a vajjal és a tojásokkal. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a gyömbért, a szódabikarbónát, majd a mézes masszához keverjük. Ezután összegyúrjuk, amikor pedig már nem ragad a kezünkhöz és jól összeállt, belecsomagoljuk folpack fóliába, és betesszük a hűtőbe egy éjszakára. 

Másnap enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, majd  diónyi gombócokat formázunk belőle. Körülbelül 60 darab jön ki ebből a tésztából. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymástól kicsit nagyobb távolságra, mert sülés közben a puszedli tovább nő. Előmelegített sütőben, 190 fokon  15 perc alatt megsütjük a puszedliket. Amikor az aljuk már világos barna színű, vegyük ki a sütőből. 

A tojásfehérjét összekeverjük a porcukorral és még melegen átkenjük a puszedlik tetejét, majd kb. 3-4 percre visszarakjuk őket a meleg sütőbe száradni. Fémdobozban sokáig eltartható!

Próbáljátok ki Ti is! A hozzávalókat most is a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg másokkal is!

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)