sajttorta

Francia sajttorta sütés nélkül

Biztosan tudjátok, hogy a sajttorta készülhet sütve, sósan és édesen, de a legnépszerűbb sajttorta a sütés nélküli. A sütés nélküli változat nélkülözhetetlen hozzávalója a zselatin. Népszerűsége annak is köszönhető, hogy nagyon egyszerű elkészíteni, ezért kezdő háziasszonyok is bátran nekiállhatnak a sütés nélküli desszert elkészítésének, mert szinte el sem lehet rontani. Ebben a cikkemben egy sütés nélküli francia sajttorta receptjét osztom meg veletek. Aki még sosem próbálta, annak jó szívvel ajánlom, mert finom, tápláló, könnyen elkészíthető, és garantálom hogy imádni fogja az egész család! 

Hozzávalók az alaphoz:
2 zacskó Győri édes zabfalatok (300g)
50 gramm vaj

Krémhez
2×375 gramm natúr joghurt
40 gramm zselatin
80 gramm cukor
500 gramm sajtkrém

Tetejére
500 gramm gyümölcs tetszőlegesen. Én jelen esetben nektarinnal gazdagítottam.
20 gramm zselatin
Tetszés szerint cukor

Elkészítés
A keksz alappal kezdjük a munkát. A kekszet összetörjük apró darabokra, majd morzsoljuk, míg szinte por állagú nem lesz.  Ezután a vajat belevágjuk, és kézzel összegyúrjuk, majd egy 26 cm-es tortaformába simítjuk, amelyet előzőleg sütőpapírral kibélelünk. 180 fokos előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A hideg joghurthoz hozzákeverjük  a zselatint, majd utána langyosra melegítjük. Hozzákeverjük a cukrot is, és hagyjuk megdermedni.  Közben a tetejére szánt gyümölcsöt előkészítjük. Én a nektarint meghámoztam, felkockáztam, aztán hozzáadtam a cukrot és a zselatint, majd ezt is meglangyosítottam egy kicsit. Főzni nem szabad, csak addig melegítjük amíg a zselatin megolvad.  Aztán félre tesszük és várjuk, hogy elkezdjen megdermedni. Amikor már a joghurt besűrűsödött, akkor hozzáadjuk a sajtkrémet és jól elkeverjük. Ezt a krémet ráöntjük a kekszes alapra, majd betesszük a hűtőbe, hogy jól megdermedjen. Ezután tesszük rá a tetejére a gyümölcsöt és újra visszatesszük a hűtőbe. Az ideális állapot a szeleteléshez a következő nap lesz. Jót fog tenni a sütinek ha egy éjszakát a hűtőben pihentetjük. 

Nagyon finom, jó szívvel ajánlom nektek is kipróbálásra!

A hozzávalókat most is a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg másokkal is!

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)