Beköszöntött az ősz – a konyhámba is. Zamatos az alma, csörög a dió és a szorgos kezekben az ősz színei és ízei testet öltenek. Ilyenkor gyakran készítek alma és dió felhasználásával süteményeket. Most egy nagyon finom pite receptjét mutatom meg nektek, amely édesítőszerrel és rizsliszttel készült.
Almás-diós pite
Hozzávalók
A tésztához:
30 dkg Csuta Élelmiszer rizsliszt
15 dkg vaj
10 dkg Csuta Élelmiszer eritrit
3 tojás sárgája
6 gr sütőpor
1 evőkanál víz
A töltelékhez:
2 tojás sárgája
5 tojás fehérje
20 dkg Csuta Élelmiszer eritrit
20 dkg darált dió
20 dkg reszelt alma
3 evőkanál kakaópor
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2/3-ad részét a sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk. A töltelékhez a tojássárgákat a cukorral kihabosítjuk, hozzákeverjük a diót, az alaposan kinyomkodott reszelt almát és a kakaóport. A fehérjéket kemény habbá verjük és a masszához forgatjuk. A tepsiben várakozó tésztára simítjuk. A megmaradt részből rudakat sodrunk é átlósan a töltelékre tesszük. 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
A hozzávalókat a megszokott módon az M Csemegében szereztem be. A Csuta Élelmiszer Nagykereskedés reform termékeinek széles választékát (mint például az eritritet, rizslisztet) megtaláljátok az üzletek polcain!
Jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg az ismerőseiddel is!
Szeretettel,
Ságiandi