sütőtökös csicseriborsókrém

Sütőtökös csicseriborsókrém – hummusz

Imádom az őszi színeket, illatokat, ízeket. Ilyenkor mindig inspirálódom és ennek az eredménye természetesen a konyhámban is megjelenik. A csicseriborsó krém számomra a tökéletes egészséges finomság. Ha előző este beáztatom a csicseriborsót, akkor másnap mindössze 5 perc alatt összeállíthatom ezt az isteni szendvicskrémet, amely kiváló előételnek, reggelinek vagy vacsorának. Igazi mindenmentes krémes finomság, amit a szezon szerint tovább gazdagíthatunk. Filléres, finom és egészséges, vegán! És ugyebár sütőtök szezon van! 

Recept
Hozzávalók

500 gramm Csuta Élelmiszer csicseriborsó
30 dkg sült vagy főtt sütőtök
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál tahini (szezámmagkrém)
2-3 evőkanál olívaolaj
1/2 citrom leve
1 teáskanál őrölt római kömény
só, bors

Elkészítés

A csicseriborsót előző este beáztatjuk. Másnap 30 percig főzzük. Amíg fő, addig elkészíthetjük mi is a hummusz egyik fő összetevőjét a tahinit, azaz a szezámpasztát. (Ezt megvásárolhatjuk készen is). 10 dkg szezámmagot száraz serpenyőben, közepes lángon folyamatos rázogatás mellett világosbarnára pirítjuk. (Óvatosan tegyük mindezt, mert ha megbarnul, akkor keserű lesz.) Ezután kevés olívaolajjal sűrű krém állagúra turmixoljuk. 30 perc után a
 csicseriborsót leszűrjük, turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a sült vagy főtt sütőtököt, hozzáreszeljük a fokhagymát, belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a tahinit és az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a római köménnyel, majd pépesre, krémesre mixeljük. (Ne öntsük ki a csicseriborsó főzőlevét, mert a krém állagát tudjuk vele még lágyítani.) Megkóstoljuk, és még ízlés szerint adunk hozzá fűszert vagy olajat, citromlevet. Miután elkészült érdemes még pihentetni 1-2 órát, hiszen az ízek így jobban összeérnek. Friss, ropogós meleg pirítósra kenve, szezámmaggal, pirított tökmaggal megszórva tálaljuk.

 A hozzávalókat a megszokott módon az M Csemegében szereztem be.  A  Csuta Élelmiszer Nagykereskedés reform termékeinek széles választékát  megtaláljátok az üzletek polcain! 

Jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg az ismerőseiddel is! 

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)