sörbunda

Csirkemell -rizslisztes- sörbundában

Ha szeretnénk lecserélni a finomlisztet, szerencsére nagyon sok lehetőség áll rendelkezésünkre. Ha sütni, panírozni szeretnénk csak meg kell keresnünk a számunkra legmegfelelőbb alternatívát. Én leginkább a rizslisztet szeretem panírozáshoz használni.  Állaga selymes, szinte púder szerű, gluténmentes.  A rizsliszt jól használható porhanyós, omlós tésztákhoz, de galuska, palacsinta, krémleves is készülhet belőle. Édes tésztákhoz is kitűnő, szószokat is sűríthetünk vele. 

Vasárnapi ebédre kiváló lehet egy finom csirkemell sörbundában, bulgurral és zöldfűszeres camambert sajttal. A sörtészta elkészítéséhez ezúttal búzaliszt helyett Csuta rizslisztet használtam. Az eredmény pedig tökéletes lett. Próbáljátok ki Ti is! 
Íme a recept:

Hozzávalók / 6 adag elkészítéséhez

2 db csirkemell filé
30 dkg Csuta Élelmiszer rizsliszt
3 dl sör
3 db tojás
Csuta Himalája só ízlés szerint
kókusz zsír (a sütéshez)

Elkészítés
A csirkemelleket megmossuk, megtöröljük, félbevágjuk, a  felekből  3-3 szeletet vágunk. Még szelet formájában  besózzuk, majd kb. 1,5 cm-es hosszúkás csíkokra vágjuk. Félretesszük pihenni a sóban. 
A rizslisztet robotgéppel csomómentesre összedolgozzuk a tojások sárgájával és a sörrel, valamint egy kis sóval és egy kevés kókuszzsírral. Ezután a tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a tésztához keverjük. Beletesszük a csirkecsíkokat is, és sütésig pihentetjük. A kókusz zsírt felforrósítjuk, és a sűrű masszából kivett csirkecsíkokat mindkét oldalukon pirosra sütjük.

Köret
20 dkg bulgur
friss zöldségsaláta (tetszés szerint)
vagy zöldfűszeres camambert sajt felkockázva

A bulgurt megmossuk és 1,5-szeres mennyiségű vízben megfőzzük. Ha apró szemű, akkor elég leforrázni és fél órán át lefedve hagyni.

A hozzávalókat a megszokott módon az M Csemegében szereztem be.  A  Csuta Élelmiszer Nagykereskedés reform termékeinek széles választékát (mint például  rizslisztet, himalája sót) megtaláljátok az üzletek polcain! 

Jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg az ismerőseiddel is! 

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)