piskótatekercs

Diétás piskótatekercs rizsliszttel és eritrittel

Piskótatekercset rendszeresen sütök, mert nagyon szeretjük, de eddig mindig búzaliszttel készítettem. Viszont most kipróbáltam rizsliszttel és édesítővel is, mert kíváncsi voltam vajon mennyiben fog különbözni a hagyományos verziótól.  Az első gluténmentes  és laktózmentes piskótatekercsem, amely rizslisztes és cukormentes, rendkívül jól sikerült, ráadásul az elkészítése és a feltekerése éppen olyan egyszerű volt, mintha búzaliszttel készítettem volna.

Hozzávalók

A piskótatekercshez:
12 dkg rizsliszt
10 dkg eritrit
1 teáskanál vanília-kivonat
4 db tojás (nagy)
2 evőkanál forró víz

Elkészítés

Az egész tojásokat az eritrittel és a vanília-kivonattal keverjük jó habosra, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük még 2 percig. Amikor ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a rizslisztet, ezután pedig egy keverőkanállal óvatosan  átforgatjuk az egészet.  Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral és egyenletesen kenjük rá a masszát. Ezután előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 10-15 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük.  Miután megsült, vegyünk ki a sütőből. Egy nagyobb sütőpapírra  szórjunk egy kevés rizslisztet, majd a  tésztát rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, majd egy nedves konyharuhával takarjuk le a tésztát.  Amikor a tészta már éppen csak langyos, vegyük le a konyharuhát, és a sütőpapírral együtt tekerjük fel, majd úgy hagyjuk teljesen kihűlni.

Hozzávalók

A krémhez:
1 laktózmentes margarin 
25-30 dkg ertirit
1 vaníliás ízű pudingpor
1,5 dl növényi tej 
1 vanília aroma (ízlés szerint)

Elkészítés

A pudingport egy pohárban fél dl hideg növényi tejjel simára keverem. 1 dl növényi tejet közben felforralok, majd a hozzáöntöm a tejben feloldott pudingport. A tűzön hagyva folyamatos keverés mellett kemény krémmé főzőm, ezt követően levéve a tűzhelyről addig keverem amíg kihűl. Ezután félreteszem. A margarint az eritrittel simára keverem ezután a puding krémet is hozzákeverem és a vanília aromát ízlés szerint (én 1 teáskanállal tettem bele). Ez idő alatt a tészta kihűlt. Gyengéden lehúzom róla a sütőpapírt és a krémmel egyenletesen megkenem majd újra feltekerem. Hűtőbe teszem, ha lehet egy teljes éjszakára, másnap szeletelem. 

A hozzávalókat a 
Mágnáskert Csemegében szereztem be.  Csuta Élelmiszer Nagykereskedés reform termékeinek széles választékát (mint például  rizslisztet, eritritet) megtaláljátok az üzletek polcain! 

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

 

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)