vadgesztenye

Varázslatos gyógynövények 4. rész – Vadgesztenye

Egyre több ember törekszik az egészségtudatos életmódra és száműzi “házipatikájából” a kemikáliákat, hiszen a növényi részekből előállított készítmények gyakran alkalmazott szerek számos krónikus betegség gyógyításában, illetve a közérzeti panaszok enyhítésében. 

A gyógynövények ereje a „modern gyógyszerek” korában is népszerű és kivívta magának a tiszteletet. Már az ókortól ismertté váltak egyes növények gyógyhatásai, amiket aztán felhasználtak különböző megbetegedések gyógyításához. A középkori Európában az étkezésre és gyógyításra használatos növényeket a nagy gyógynövényligetekben és a szerényebb kiskertekben egyaránt termesztették. A nyomtatás feltalálása után pedig sorra jelentek meg „füvészkönyvek”, s ennek hatására váltak ismertté a gyógynövények egyre szélesebb körben. A gyógynövények ereje vegyi összetételükből ered. Sok gyógynövény többféle hatóanyagot is tartalmaz, és ezek együttesen, vagy egymást kiegészítve fejtik ki leginkább hatásukat. Én hiszek a természet erejében, és amikor csak tehetem, a legkülönfélébb problémákra a gyógynövényeket hívom segítségül.

vadgesztenye

Sokan küszködnek olyan problémákkal, amelyeket egy-egy fárasztó nap után a túl sok állás, a túlsúly vagy a kevés mozgás okoz. Fáj a lábuk, nehéznek, duzzadtnak érzik. Ezeket a tüneteket a lábakban jelentkező keringési zavarok okozzák. Bizonyára közöttetek is sokan vannak, akiknek rendszeresen fájnak a lábai, bedagadnak. A kor előrehaladtával ezek szinte napi rendszerességgel megjelenhetnek az életünkben. A visszeres panaszok esetében már az első jelekre érdemes odafigyelni. Saját hibámból tanultam én is, ugyanis amikor megjelentek az első hajszálerek huszonéves koromban, nem tulajdonítottam a dolognak túl nagy jelentőséget. Nem volt feltűnő helyen, a szoknya is pont eltakarta és hát olyan ártalmatlannak tűnt az egész. Aztán ahogy teltek az évek, ezekből a hajszálerekből egyre csúnyább, sötétebb és kidudorodó visszerek lettek, s a folyamat vége egy elkerülhetetlen visszér műtét lett. Utólag már nagyon bánom, hogy nem vettem komolyan a problémát és nem kezdtem el időben kezelni az érintett területeket a lábamon.

A visszerek enyhítésére, esetenként megszüntetésükre is természetes megoldást kínál a több gyógynövény kivonat kombinációját tartalmazó HERBioticum Vadgesztenye Krém. A Vadgesztenyés lábkrém kiválóan alkalmazható a visszeres lábszár és egyéb visszeres gyulladások kezelésére. A készítményben található vadgesztenye kivonat egy növényi hatóanyag, mely tonizálja a bőrt és elősegíti a gyógyulást. A bőr értágulataira összehúzó hatással van (visszértágulat ellen hat), segíti a vérellátást, fokozza a vérkeringést. Jótékony hatással van a hajszáleres keringésekre. Míg a napraforgó olajnak köszönhetően kedvezően befolyásolja a bőr védekező tulajdonságát a víz- és zsírháztartás egyensúlyban tartásával. 
A krém rendszeres használata segít megszüntetni a lábzsibbadást, elhalványítja a seprűvénákat, csökkenti a görcsöket és a visszeres tüneteket illetve a kidagadt ereket. Gyorsan felszívódik és kellemes az illata. Figyeljetek oda már az első jelekre, hiszen az enyhe elváltozásokat is kezelni kell, hogy ne alakuljon ki belőlük komolyabb érbetegség. Megelőzésre és kezelésre is jó szívvel ajánlom! A tégelyes változat mellett tubusos változatban is elérhető, így  bárhova magammal vihetem és bármikor használhatom. Most már sokkal tudatosabb vagyok, és napi rendszerességgel használom a Vadgesztenyés lábkrémet. A műtétem immár 4 éve volt, és a gyógyulás óta nem volt semmilyen panaszom sem, ami a Vadgesztenyés lábkrémnek köszönhető! Nekem bevált!

HERBioticum biztonságos, gondosan kiválasztott alapanyagokból álló minőségi termékeket kínál. A svájci receptúra alapján készült krémek biológiailag értékes alapanyagokból tevődnek össze, filozófiájuk szerint ebben rejlik az egészséges bőr titka. Ezek a legfejlettebb ipari eljárás során készült természetes kozmetikumok tökéletes társak a mindennapokban, hiszen hozzájárulnak vitalitásunk védelméhez és megőrzéséhez.

Szeretettel ajánlom nektek is!
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)