gesztenyés rolád

Gluténmentes gesztenyés rolád

Miért is ne élvezhetnénk az ízeket gluténmentesen vagy laktózmentesen? Egy finom gesztenyés tekercsnek megvariáltam a receptjét, és olyan alapanyagokat használtam fel a sütemény elkészítéséhez, amelyek a laktóz és/vagy gluténérzékeny követőim számára nyújtanak megoldást. Ebben a sütiben a hozzávalók mindegyike nélkülözhetetlen azoknak is, akik a reformtáplálkozás hívei, illetve az ételintoleranciával élők számára is kiváló alternatívát jelenthetnek.

A gesztenyekrémhez
250 g gesztenyemassza
1 dl laktózmentes habtejszín vagy 100 gramm laktózmentes margarin

A piskótához

120 g Csuta rizsliszt
2 kanál holland kakaópor
6 db tojás
80 g Csuta gyümölcscukor
1 késhegynyi sütőpor

Gesztenyekrém elkészítése

Ha natúr gesztenyemasszát vettünk, akkor ízesítjük be rummal és darált gyümölcscukorral. Utána felverjük a laktózmentes tejszínt. Amikor ezzel a művelettel végeztünk, akkor egy kevés tejszínt (vagy a szoba hőmérsékletű margarin felét) a gesztenyéhez keverünk, ezzel fellazítjuk a gesztenyét, majd ezután rakjuk a maradék tejszínbe/margarinba,  és alaposan összekeverjük. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük  piskótát.

Piskóta elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a gyümölcscukorral felverjük. A felvert fehérje egy részével fellazítjuk a sárgáját, majd a maradékot is hozzáöntjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és gyors mozdulatokkal elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát. 5 percig 180 fokon, majd 25 percig 150 fokon sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük a tésztát. 

Amikor kész, még a langyos piskótára rákenjük a krémet, és feltekerjük.

A hozzávalókat a megszokott módon az M Csemegében szereztem be.  A  Csuta Élelmiszer Nagykereskedés reform termékeinek széles választékát (mint például a gyümölcscukrot, rizslisztet) megtaláljátok az üzletek polcain! 

Jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg az ismerőseiddel is! 

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)