Biztosan sokatokban felmerült már a kérdés, hogy vajon mi kerüljön idén karácsonykor az ünnepi asztalra? Mától igyekszem hétről-hétre praktikus tanácsokkal ellátni benneteket, nemcsak a sütés-főzés, de az ajándékozás terén is, hogy felkészülten, ötletekkel gazdagon tudjátok várni a szeretet ünnepét. A mai ajánlatomban egy könnyed tésztájú, mennyei finom diótortát hoztam nektek! Ezt a finom tortát nem ördöngösség elkészíteni, kedvetekre díszíthetitek is, és biztosak lehettek benne, hogy a családotok is elismerően fog nyilatkozni az ünnepi desszertről.
Hozzávalók:
6 tojás
6 kanál víz
25 dkg porcukor
12 dkg liszt
1 sütőpor
12 dkg dió
Elkészítés
A tojás sárgáját a cukorral és a 6 kanál vízzel kikeverem. A tojásfehérjét habbá felverem. A 12 dkg lisztbe belekeverem a sütőport és a 12 dkg darált diót. Ezt követően a kikevert tojás sárgáját, a habot és a diós lisztes keveréket gyengéden összekeverem. Tortaformába öntöm, melyet előzőleg kivajaztam és meghintettem liszttel. 20 perc alatt készre sütöm, tűpróbával ellenőrzöm.
Krém elkészítése
Hozzávalók
25 dkg Ráma
30 dkg porcukor
2 zacskó Dr. Oetker vaníliás pudingpor
7 dl tej
Elkészítés
A pudingport felfőzöm a 7 dl tejben. A rámát a porcukorral simára kikeverem, majd a kihűlt pudinggal összedolgozom. Kakaóport is tehetünk bele, de nem szükséges. A kihűlt tésztát 3 helyen elvágom, ügyelve arra, hogy egyforma vastagságúak legyenek a lapok. A krémmel megtöltöm, de ügyeljünk arra, hogy a külső részére is kerüljön. Miután ezzel végeztünk, darált dióval meghintjük a tetejét és az oldalát is.
A hozzávalókat a megszokott módon az M Csemegében szereztem be.
Jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg az ismerőseiddel is!
Szeretettel,
Ságiandi