spenót

Krémes tejszínes spenótos spagetti

Bertold fiacskám vegán, ami egy gyermek részéről úgy gondolom nem kis vállalás. Sosem ette meg a húsos ételeket. Kisbabaként nem fogadta el a húsos bébiételt, aztán amikor már megtanult beszélni és kifejezte magát, megtudtam, hogy azért, mert sajnálja az állatokat. Természetesen a döntését az első perctől kezdve tiszteletben tartottam, így az ő étrendjében csakis növényi eredetű ételek szerepelnek. Ezért gyakran készítek olyan ételeket, amelyek nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket, s amelyeket mindketten szívesen fogyasztunk. Nagyon örülök, hogy a Wise Pasta odafigyel a vegán étrendet követők szükségleteire és számukra speciális tésztákat kínál. Ebben a bejegyzésben egy isteni spenótkrémes spagettit készítettem, növényi tejszínnel. A tészta nagyon finom lett, amelyet jó étvággyal elfogyasztottunk.

Hozzávalók
200 g Wise Pasta köles spagetti
1 csomag friss bébi spenót (100 gramm) 
3 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
200 ml növényi tejszín 
só, bors

Elkészítés
A spagettit a csomagoláson található útmutatás alapján megfőzzük. Az összetört és aprított fokhagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a turmixgépben előzőleg pürésített friss spenótot. Fűszerezzük és összekeverjük a tejszínnel. Pár percig főzzük, amíg a spenót és a tejszín krémessé válik. Végezetül a megfőtt tésztával összeforgatjuk a szószt. Én egy keveset félretettem a szószból, hogy tálalás előtt még nyakon öntsem a tésztát.

Wise Pasta Vegan terméke a köles tésztacsalád természetes, gluténmentes, fogyasztása számos egészségügyi előnyökkel jár. A hagyományos tésztákhoz hasonló ízekkel rendelkezik, és szép sárga színű, köszönhetően a kurkumának. Színe, íze és állaga kifőzés után is tökéletes marad.
• Könnyen emészthető
• Az egyetlen tészta, amely lúgosítja a testet a köles és a kurkuma miatt
• Segít növelni az energiaszintet a nagyon magas B-vitaminok, különösen a niacin, a tiamin és a B-6 vitamin miatt, ami segít az izmok és az idegrendszer egészségének javításában is
• Mangánban, magnéziumban, kalciumban, káliumban, foszforban és rézben gazdag
• Kiváló forrás a fitokemikáliák és a mikrotápanyagok számára
• A köles nagy mennyiségű oldható rostot tartalmaz, amely segít az emésztőrendszer zökkenőmentes működésében, és csökkenti a cukorbetegség és a szívroham kockázatát
• Ajánlott neurológiai problémák esetén is, és azt mondják, a köles lelassítja az öregedési folyamatot.
• Erősíti az immunrendszert, mivel tele van ásványi anyagokkal.
• Az utifű maghéj ideális azok számára, akik érzékenyek a gluténra.

Jótékony hatást gyakorol az érzékeny bélrendszerre, amelyet a búza rostjai megzavarnak. (Forrás: www.wisepasta.com)

A hozzávalókat a megszokott módon az M Csemegében szereztem be.  A  Wise Pasta  tésztafélék széles választékát megtaláljátok az üzletek polcain! 

Jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)