grill lazac mangoval

Grillezett lazac citromos-mangós zabpehely pennével

Ha valami könnyed de mégis tápláló ebédre vagy vacsorára vágysz, akkor készítsd el ezt a fenséges finom grillezett lazacot, melyhez  mangós-tejszínes szószba forgatott Wise Pasta zabpehely tésztát tégy. Tálaláskor még friss mangó kockákkal is megszórhatod a tésztát, mert az mindig remek megoldás, ha friss zöldség vagy gyümölcs is kerül a köretbe.

Mielőtt a receptet megosztanám veletek, picit tekintsük át, hogy a hozzávalók milyen értékes tulajdonságokkal rendelkeznek!

A Wise Pasta Zabpehely penne egészségre gyakorolt jótékony hatása:
A zabpehely magas rosttartalma révén csökkenti a koleszterinszintet, valamint a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Mivel az oldható rostok lassítják a glukóz véráramba jutását, cukorbetegeknek is ajánlott fogyasztani, hiszen segít stabilizálni a vércukorszintet. A zab könnyű emészthetősége és magas rosttartalma miatt az anyagcsere legjobb barátja, emellett komoly szerepet kap az emésztés folyamataiban is, valamint megelőzi az elhízást is. Stabilizálja a vércukorszintet, ezért remekül beépíthető a cukorbetegek étrendjébe is. A zab a koleszterinszintre is jó hatással van, hiszen ballasztanyagainak köszönhetően csökkenti azt, így segít a szív-és érrendszer karbantartásában. Gyomorpanaszokra is alkalmas, könnyen emészthető, ám mégis eltelít, emellett a vérnyomásra is csökkentő hatással van. Az egyik legjobb szénhidrátforrás, jó hatással van a szellemi teljesítőképességre, növeli a kitartást, a gyorsaságot és a koordinációképességet.

Miért olyan értékes gyümölcs a mangó?
Sok emésztést serkentő ballasztanyagot tartalmaz. A benne lévő vas segíti a vérképzést. E-vitamin tartalma védi a bőrt a káros UV-sugárzástól. Sok béta-karotin van benne, ami a szelénnel, a C- és E-vitaminnal együtt védi a szervezetet a káros szabadgyökökkel szemben. Sok E-, C-, B1- és B2-vitamint tartalmaz.

Miért együnk lazacot?
A lazac rendkívüli tápértékének, kivételes ízének és gazdag omega-3 zsírsavtartalmának köszönhetően népszerű étel az egészségükre odafigyelő ínyencek körében, sőt, talán még azok is szívesen fogyasztják, akik egyébként nem szeretik a halat. A lazac ízében és állagában is tökéletes választás a grillre. Könnyű vele dolgozni, mert a tömör húsú hal még a nagyobb hő hatására sem esik szét, és gyönyörűen megmaradnak rajta a grillnyomok, ha közvetlenül a rácson sütöd.

Hozzávalók
4 lazacfilé
1 ek szarvasgombás olivaolaj
1 ek só
1 ek tarkabors

A lazac elkészítése
A lazacfiléhez elkészítjük a pácot. A szarvasgombás olívaolajba tesszük a fűszereket, amellyel bekenjük a lazacok mindkét oldalát, majd egy órán keresztül pihentetjük a hűtőben a filéket.  Ezután a felforrósított grillre helyezzük a lazacfiléket, és 2 percig sütjük a grillen a lazac mindkét oldalát. 

Citromos-mangós- tejszínes szósz
2 mangó pürésítve + 1 mangó a díszítéshez
1/4 lila hagyma 
1 lime leve
1,5 dl száraz fehérbor
só, bors ízlés szerint
1,5 dl növényi tejszín

A szósz elkészítése
A mangót, lila hagymát és a lime levét egy turmixgépbe tesszük és pürésítjük. Ezután egy edénybe öntjük a turmixot, majd meglocsoljuk a borral és pár percig főzzük. Ezután felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük és egyet rottyantunk rajta. A szószunk lágy, krémes és bársonyos ízű lesz. A tésztát az útmutatás alapján megfőzzük, majd gyengéd mozdulatokkal hozzákeverjük a tésztát. A lazacfilét mellé helyezzük, majd megszórjuk friss, ropogós mangókockákkal!

A hozzávalókat a megszokott módon az M Csemegében szereztem be.  A  Wise Pasta  tésztafélék széles választékát megtaláljátok az üzletek polcain! Dönts bölcsen és válassz Te is Wise Pasta tésztát!

Jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)