smoothie

Zöld vitaminbomba

Ahogy közeledik a tavasz egyre inkább  fontossá válik az immunrendszert megerősíteni, hiszen egy hosszúra nyúlt tél után,  különösen fontos, hogy minél több vitamint juttassunk a szervezetünkbe. Természetes jelenség, hogy télen, amikor nem túl egészségesen táplálkozunk és kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, illetve a  szabadban is kevés időt töltünk, fogékonyabbá válunk a betegségek iránt. Én mindig a lehető legegészségesebb módszereket igyekszem alkalmazni azért, hogy megerősítsem a szervezetem és immunrendszerem támogassam. 

A zöldségekből és gyümölcsökből álló zöldturmix hihetetlen vitaminforrás, és rendkívül finom! A zöldségturmix könnyen elkészíthető, rendkívül egészséges. Ha ügyesen kombináljuk a zöldségeket, gyümölcsöket akkor a végeredmény nagyon élvezetes lesz!  Nélkülözhetetlen összetevője a friss leveles zöldség, ugyanis ezek sok esszenciális aminosavat tartalmaznak, valamint egyik fontos összetevőjük a méregtelenítő és lúgosító hatású klorofill. Ásványi anyag tartalmuk magas, nem beszélve a jótékony rostokról. A gyümölccsel és zöldséggel készített smoothie gyümölcs-zöldség aránya a legtöbb recept esetében 60-40 százalék, amit természetesen saját igényünk és kedvünk szerint is módosíthatunk.

Válogatott salátakeverékből  és gyümölcsből készült ez a turmix, amely:

– mosott és szeletelt római salátát,
– sárgarépát,
– fodros kelt,
– rukkolát,
– bébispenót-leveleket,
– banánt
–  és gyümölcslevet tartalmaz.

Végtelen variációban készíthetünk a zöld növényekből és gyümölcsökből finom turmixokat. Én most a salátakeveréket egy banánnal és egy pohár gyümölcslével turmixoltam össze. Néhány csepp citromlevet is csepegtettem bele szervírozás előtt.

A hozzávalókat most is az M Csemegében szereztem be. 

Próbáljátok ki Ti is!

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)