Hozzávalók
20 dkg zsenge cukkini
3 csipet só
25 dkg gluténmentes liszt (Pl. Csuta Élelmiszer)
1 db tojás
2 csipet bors – fekete (tört)
1 gerezd fokhagyma
5-6 levél medvehagyma
petrezselyem zöld
35 dkg vörös cheddar sajt
olívaolaj
Elkészítés
Lereszeljük a cukkinit (héjastól) egy tálba és megsózzuk, majd 10 percre félrerakjuk. A sótól levet fog engedni, amit 10 perc után kinyomkodunk. A reszelt cukkinihez adjuk a lisztet, tojást, őrölt borsot, és hozzáreszeljük a fokhagymát, illetve a sajtot. A medvehagymát és a petrezselyem zöldet is felaprítjuk és a masszába keverjük. Ezután tenyérnyi korongokat formázunk belőle. Olívaolajat melegítünk egy serpenyőben és kb 3-4 percig sütjük benne oldalanként a cukkini lepénykéket.
2 dl tejfölt simára keverünk, sózzuk, illetve ízlés szerint tehetünk még bele apróra vágott medvehagymát is. A lepények tetejét megkenjük vele és még melegen fogyasztjuk.
A hozzávalókat a megszokott módon, most is az M Csemegében szereztem be.
Jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg az ismerőseiddel is!
Szeretettel,
Ságiandi