piedone kedvence

Piedone kedvence

Piedone kedvence készült a konyhámban, modern formában. A hagyományos receptet kicsit megreformáltam, egy kis csicseriborsóval és szójával, hogy még laktatóbb legyen. Bud Spencer szeretni való karaktere sokunk gyerekkorának meghatározó alakja volt. Ami pedig a hatalmas pofongyáros mackó halhatatlanságát bizonyítja az, hogy a kisfiam is ugyanolyan tágra nyílt szemekkel nézi a filmjeit a tévében, ahogy én is tettem annak idején. Na és ami a legizgalmasabb az egészben, hogy Bertold fiacskám kérte, hogy készítsem el Piedone kedvenc finomságát, mert olyan jó étvággyal eszi mindig, akkor biztos nagyon finom is lehet. Ja… és szerinte az erejét is biztos ebből az ételből meríti. Így ma nem is maradt más választásom, minthogy az eredeti recept alapján, kicsit újragondolva elkészítsem én is ezt a finomságot.

Hozzávalók
50 dkg bab (konzerv is lehet)
20 dkg póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg csicseriborsó (konzerv is lehet)
10 dkg szójagranulátum vagy ízlés szerint
10 dkg paradicsompüré
kaliforniai paprika (sárga, zöld, piros) ízlés szerinti mennyiségben
2 evőkanál olívaolaj
só, bors ízlés szerint

Elkészítés
Az előző este beáztatott babot lecsurgatjuk, egy mély tálba tesszük, ráöntünk 2,5 liter forró vizet, és lefedve 20-25 percre a mikróba tesszük. Közben 2-3 alkalommal megkeverjük, s ha kell öntünk még hozzá vizet. 10 percig állni hagyjuk, majd lecsurgatjuk a babot és félretesszük. A száraz csicseriborsóval ugyanezt tesszük. Amennyiben konzervet használunk, az előző lépések kihagyhatóak. 

Az olajat egy edényben 1 percig melegítjük, majd hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát és zúzott fokhagymát, és 2 percig főzzük. Ráöntjük a babot és a csicseriborsót, elkeverjük és megfőzzük. Közben a kaliforniai paprikát felkockázzuk és hozzáadjuk és tovább főzzük. A szóját a paradicsompürével elkeverjük, és a babra öntjük. Lefedve, közben kevergetve még 5 percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A hozzávalókat a megszokott módon, most is az M Csemegében szereztem be.  

Jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg az ismerőseiddel is! 

Szeretettel
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)