mákos guba

Rakott mákos guba áfonyával

Nekem a takarékos konyha nem azt jelenti, hogy gyenge minőségű, rossz ízű, silány alapanyagokból készített ételek kerüljenek a családom elé az asztalra. A gazdaságos háztartás inkább azt jelenti, hogy olcsóbb, de jó minőségű alapanyagokból készítek finom és laktató ételeket. Olyanokat, amelyek a kicsiknek és a nagyoknak is egyaránt a kedvére válnak. Nem lesz könnyű mostanában kitalálni, hogy nap mint nap milyen ételt tegyek a kisfiam elé, aki szeret enni, ám nem eszik húst.  Sütőben sütöttem és aszalt áfonyát is szórtam a kifli rétegek közé, így lett belőle rakott mákos guba. Isteni finom, puha, szaftos és nagyon guszta lett.

mákos guba

Hozzávalók
4 darab szikkadt kifli
fél liter tej (növényi tej)
2 darab tojás
1 teáskanál vanília kivonat
1 teáskanál citromhéj
200 gramm darált mák
100 gramm porcukor (eritrit)
aszalt áfonya ízlés szerint
2 darab tojás (a sodóhoz)
2 deciliter tej (növényi tej)
1 teáskanál vanília kivonat
ízlés szerint cukor (eritrit)

Elkészítés
A kifliket felkarikázzuk, a sütőtepsiben szétterítjük és 150 fokos sütőben kicsit kiszárítjuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük, és hűtőbe tesszük. A tejet elkeverjük a tojások sárgájával és a vaníliával. A cukrot elkeverjük a mákkal és a citromhéjjal. Ha a kifli kiszáradt, kivesszük a sütőből, kivajazott tűzálló tálba tesszük, leöntjük a tojásos keverékkel, megszórjuk a mákkal, majd még egyszer ugyanez a sorrend következik. A tetejét beborítjuk a felvert tojások habjával és visszatesszük a sütőbe. A tejet és a tojást elkeverjük egy kevés cukorral és vaníliával, és alacsony lángon, folytonos kevergetés közben besűrítjük. A megsült gubát a vanília sodóval tálaljuk.

A hozzávalókat a megszokott módon, most is az M Csemegében szereztem be.  

Jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg az ismerőseiddel is! 

Szeretettel
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)