epres csiga

Epres mascarpone krémmel töltött csiga

A kizárólag kovászból készült pékáru nem okoz felfúvódást, jobban emészthető, ízletesebb, ropogósabb és illatosabb, akár 7 napig is eltartható. Aki elkezdi a kovászolást, az az egészségével is jót tesz. A kovászos termékek ugyanis összehasonlíthatatlanul jobbak, mint az élesztősek. A kovászt, mely csak lisztet és vizet tartalmaz, már ősidők óta használják a kenyérsütéshez és a különböző péksütemények elkészítéséhez. Most egy finom epres mascarpone krémmel töltött kovászos csiga receptjét hoztam el nektek.

epres csiga

Hozzávalók
150 g friss madre
350 g finomliszt
3 ½ evőkanál barna cukor
140 ml langyos tej 
50 g mascarpone 
csipet só
1 vaníliás cukor
2 tojássárgája
80 g olvasztott vaj

Töltelék
25 dkg eper 
25 dkg mascarpone krémsajt
3 evőkanál porcukor

Elkészítés
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, utolsónak dagasztjuk bele kis részletekben a vajat és hagyjuk megkelni, amíg duplázza a térfogatát (nálam ez 4 óra volt). A megkelt tésztát óvatosan 3- 5 mm vastagra nyújtjuk. Az epret apró darabokra szeleteltem majd összekevertem a mascarpone krémmel és 3 kanál porcukorral. Ezzel a finom krémmel kentem meg a tésztát. 
Ezt követően feltekertem, 1 cm széles szeletekre daraboltam, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem a csigákat. Még 1 órát kelesztettem fólia alatt. A sütőt előmelegítettem, majd 230 fokon 20-25 perc alatt készre sütöttem a csigákat. Porcukorral meghintettem és még langyosan tálaltam. 

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg ismerőseiddel is. 

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)