Hozzávalók
150 g friss madre
350 g finomliszt
3 ½ evőkanál barna cukor
140 ml langyos tej
50 g mascarpone
csipet só
1 vaníliás cukor
2 tojássárgája
80 g olvasztott vaj
Töltelék
25 dkg eper
25 dkg mascarpone krémsajt
3 evőkanál porcukor
Elkészítés
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, utolsónak dagasztjuk bele kis részletekben a vajat és hagyjuk megkelni, amíg duplázza a térfogatát (nálam ez 4 óra volt). A megkelt tésztát óvatosan 3- 5 mm vastagra nyújtjuk. Az epret apró darabokra szeleteltem majd összekevertem a mascarpone krémmel és 3 kanál porcukorral. Ezzel a finom krémmel kentem meg a tésztát. Ezt követően feltekertem, 1 cm széles szeletekre daraboltam, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem a csigákat. Még 1 órát kelesztettem fólia alatt. A sütőt előmelegítettem, majd 230 fokon 20-25 perc alatt készre sütöttem a csigákat. Porcukorral meghintettem és még langyosan tálaltam.
A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg ismerőseiddel is.
Szeretettel,
Ságiandi