photoderm

Szeressük a nyári napsütést!

Lassan de biztosan itt a nyár, most már egyre többször tapasztalunk kora nyári meleget és erős napsütést, ami bizony veszélyt jelent a kicsikre és nagyokra egyaránt. Ahogy beköszönt a jó idő és szünidő, a gyerekek vágyakoznak ki a jó levegőre. A játék helyszíne lehet otthon a kert, vagy a játszótéren a barátokkal egy közös mókázás, vagy a vízben pancsolás, de nekünk szülőknek kell odafigyelni, hogy az önfeledt játék biztonságos is legyen. De hogyan lehetünk szülőként nyugodtak, ha folyamatosan a Nap káros hatásáról hallunk? A Nap a barátunk és ellenségünk is lehet, rengeteg pozitív hatása mellett problémákat is okozhat, ha nem védekezünk megfelelően. A gyermekek bőre különösen érzékeny, ezért fényvédő nélkül pár perc alatt lepirulhat. Ezért nagyon fontos, hogy mindig használjunk fényvédő krémet még ha bármilyen rövid időre megyünk is csak ki a szabadba!

A nyárban az a legjobb, hogy szinte reggeltől estig süt a Nap. A napozás, és a napfény hatására alakul ki testünkben a D-vitamin, ami elengedhetetlen a szervezetünk számára, hiszen hatásos védelmet jelent sok betegség kialakulásával szemben. Ha azonban nem védekezünk megfelelően, és a gyermekünket túl hosszú ideig hagyjuk játszani a napon, vagy nem használunk fényvédő krémet, akkor bizony megtapasztaljuk a túlzott napsütés káros következményeit is. Nemcsak a leégett bőrt kell gyógyítanunk hosszú napokon keresztül, hanem lehet, hogy évek/évtizedek múlva a bőrrákkal is szembe kell néznünk. Ez nyilván a legrosszabb eset, de sajnálatos módon nem szabad figyelmen kívül hagynom, hiszen a bőrünk nem felejt..  A Nap tehát a barátunk és ellenségünk is lehet, rengeteg pozitív hatása mellett problémákat is okozhat, ha nem védekezünk megfelelően.

Az alábbiakban néhány jó tanácsot osztok meg veletek, amelyek betartásával nem okoznak többet fejfájást a nap káros sugarai.

1. Öltözködés
A nyári napokon viseljen a gyermekünk lehetőleg világos színű, laza és könnyű ruházatot, mely a bőrből a lehető legtöbbet elfedi. A pamut és a lenvászon anyag erre a legmegfelelőbb. Természetesen nem szabad elfeledkeznünk a sapkáról és napszemüvegről sem! 

2. Fényvédelem
Természetesen a kánikulában nem elvárható, hogy minél több ruha fedje a testüket,  ezért fontos egy jó minőségű fényvédő használata. Mindig minőségi árut válasszunk, higgyétek el ezen nem érdemes spórolni!  Csakis
 olyan krémet emeljetek le a drogéria polcáról, vagy kérjetek a patikustól, aminek a flakonján fel van tüntetve, hogy ténylegesen véd az UVB/UVA sugárzástól, és ezenkívül víz- és homokálló. Ha a nap nagy részét a szabadban töltitek, akkor mindig alaposan kenjétek be magatokat és a lurkókat is fényvédő krémmel. Vízparton vagy strandon a fürdések után mindig meg kell ismételni a krémezést.

3. Délidőben tilos a napon tartózkodni!
11 és 15 óra között mindenképpen árnyékos helyen kell tartózkodni, hiszen ilyenkor a legerősebb a sugárzás. Az árnyékban is érdemes használni a fényvédő krémet, jobb az óvatosság! 

+1. Ha mégis leég a bőr…
 Ha mégis leégett a gyermekünk bőre, akkor rakjunk rá hideg vizes borogatást, és utána kenjük be aloe vera tartalmú hűsítő krémmel.

Nekünk a BIODERMA Photoderm Kid Spray SPF 50+ fényvédő spray a kedvencünk, amely serkenti a gyermekek érzékeny bőrének természetes védekező képességét és valódi belső biológiai védelmet nyújt.  Garantálja a nagyon magas szintű UVA/UVB védelmet a napsugárzás káros hatásai ellen (napégés, napérzékenység). Aktiválja a bőr természetes védekezőrendszerét, kettős védelmet nyújt a sejtszintű károsodások kockázatának csökkentéséhez: Cellular Bioprotection® biológiai szabadalom C-peptiddel kombinálva. Használatot követően színtelen spray, alkalmazása során nem zsíros hatású. Kiváló bőrtoleranciával rendelkezik.
Termékplusz:
99,8 %* hatékonyságú védelem az UVA és 81 %**  hatékonyságú védelem az UVB sugárzás okozta DNS elváltozások ellen.

A gyermek  napozók most 25% kedvezménnyel vásárolhatók meg a kijelölt patikákban. A LISTÁÉRT kattints IDE!

Jó szívvel ajánlom nektek is a BIODERMA termékeket! Keressétek a gyógyszertárakban és webpatikákban! Vigyázzatok a gyermekeitek és a családotok bőrére is!

Szeretettel,
Ságiandi

 *A Cellular Bioprotection® és a szűrők UVA besugárzás utáni DNS-védő hatásáról készült tanulmány.  (LBME / De Méo) – 2005.
**A C-peptidnek az UVB sugárzással szembeni DNS-védő hatásának vizsgálata (LBME / Dr De Méo).

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)