spárgáscsirkemell

Füstölt sajtos, spárgás csirkemell

Ha Te is az egészséges táplálkozás híve vagy, akkor van egy jó hírem! A spárga nemcsak ásványi anyagokkal, hanem rengeteg vitaminnal is feltölti a szervezeted! A spárga íze jellegzetesen kellemes, érdekes és dekoratív külsejével a legegyszerűbb ételt is feldobja, ráadásul jó néhány olyan tápanyag található benne, melyek igen pozitívan hatnak az egészségünkre! Most az egyik kedvenc spárgás ételem receptjét hoztam el nektek. Az elkészítése gyerekjáték, bármilyen körettel nagyon finom, de ha vigyázol az alakodra, akkor fogyaszd friss zöldségekkel, salátával! 

Miért fogyasszunk spárgát?

  1. A-, C-, E- és K-vitamint, a B-vitamincsalád több tagját, vasat, folsavat, kalciumot, káliumot, cinket, magnéziumot, szelént, mangánt és foszfort is tartalmaz.
  2. Magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően például megakadályozza, hogy az úgynevezett szabadgyökök károsítsák a sejtjeinket.
  3. Csökkenti az emlő-, a tüdő- vagy a bélrendszeri daganatok rizikóját is.
  4. Rendszeres fogyasztása segít megőrizni a fiatalságot.
  5. A spárga nagyon jót tesz az emésztésünknek, többek között magas rost- és víztartalmának köszönhetően.
  6. A spárgás ételek csökkentik a puffadást.
  7. A B-vitaminokban és folátban gazdag spárga az idegeinkre is jótékonyan hat.
  8. A kismamáknak, illetve a gyermeket tervezőknek is javasolt a spárga fogyasztása, a benne található vitaminok és ásványi anyagok (főként a folát és a vas) ugyanis hozzájárulnak az egészséges magzati fejlődéshez, csökkentik a fejlődési rendellenességek és a koraszülés kockázatát is.

Füstölt sajtos, spárgás, baconbe göngyölt csirkemell

Hozzávalók
2 db csirkemell filé
1-2 csokor zöld spárga
20 dkg szeletelt füstölt sajt
20 dkg szeletelt bacon
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt színes bors
ízlés szerint kakukkfű
2 ek olíva olaj

Elkészítés
Mindkét csirkemell filét szeleteljük fel, ügyelve arra, hogy szép és egyforma szelet húst kapjunk. Ezután egy kicsit klopfoljuk meg a hús szeleteket, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják. A spárgát hajlítsuk meg, majd törjük le a fás részt. Ezután alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd enyhén sózzuk, és borsozzuk. (ha fehér spárgát használunk, akkor azt tisztítsuk meg, mert fás lehet a szára) A feltekerésnél fogjuk három spárgát, tekerjük be egy szelet füstölt sajttal, majd erre tekerjünk rá egy szelet húst, végül az egészet tekerjük bele 1-2 szelet bacon szalonnába. Ha sikerült szorosan feltekernünk, akkor nincs szükség arra, hogy megtűzzük, nem fog szétesni sütés közben sem. Ezután olíva olajjal meglocsolt tepsibe helyezzük egymás mellé a göngyölt húsokat. Előmelegített sütőben, 220 fokon, fóliával letakarva süssük kb. 25 percig, majd vegyük le róla a fóliát és még süssük pár percig, hogy szép pirosra piruljon a bacon. Arra figyeljünk, hogy ne szárítsuk ki!

Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet, amely nálam egy finom vegyes saláta és avokádó volt most. De krumplipürével vagy rizzsel is nagyon finom.

A hozzávalókat most is a Mágnáskert Csemegében vásároltam.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg ismerőseiddel is. 

Szeretettel,
Ságiandi

 
Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)