szűzpecsenye

Könnyű nyári pecsenye, újburgonyával

A kora nyár nagy adománya az újkrumpli: mire véglegesen megunjuk a régit, addigra épp itt a pergő héjú, hamvas színű, édes, lédús friss újkrumpli. Vékony bőrének köszönhetően az újburgonyát sok esetben nem is kell meghámozni, elég csupán, ha alaposan ledörzsöljük. Az újkrumplit sokféle módon felhasználhatjuk. Levesekbe zöldség gyanánt, salátákban, akár melegen, akár hidegen tálalva. De megfőzve vagy párolva, egészben vagy karikára vágva is adhatjuk a salátához. Az újburgonya remek köret, jól viszonyul a zöldfűszerekhez, és főzés helyett a párolással is nagyon hamar puha és omlós lesz. Magas víztartalmának köszönhetően a fogyókúrázók számára is ideális, főleg ha zsiradék nélkül, párolva készítjük el. Ezt a könnyed nyári pecsenyét gyakran elkészítem sertés szűzből, amelyhez tökéletesen passzol köretként az újburgonya, némi sárgarépával és petrezselyemmel meg rozmaringgal megbolondítva.

Recept

Hozzávalók

2 ek házi mangalica zsír
50 dkg sertésszűz
1 közepes fej vöröshagyma
50 dkg közepes méretű újburgonya
2 szál sárgarépa
2 ek aprított petrezselyemzöld
3 ág friss rozmaring és oregano
1,5 dl víz
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés
A sertés szüzet 2 cm vastag szeletekre vágom. Egy lábasban felhevítem a zsírt, ráteszem a hússzeleteket, mindkét oldalukat hirtelen megpirítom, sózom, borsozom, majd tányérra szedem. Olyan lábast válasszunk, amelyet később a sütőbe is be tudunk majd tenni.  A visszamaradt zsiradékon megpirítom a vöröshagymát, hozzá adom a megpucolt, felkarikázott burgonyát, a felkarikázott sárgarépát, megszórom a petrezselyemzölddel, sózom, borsozom, összeforgatom, visszapakolom a tetejére az elősütött hússzeleteket, rádobom az oreganót, a rozmaringot, meglocsolom a vízzel.  Az edény tetejét lefedem fóliával és 180 fokra előmelegített sütőben, 45 perc alatt készre sütöm.

A hozzávalókat most is a Mágnáskert Csemegében vásároltam.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg ismerőseiddel is. 

Szeretettel,
SágiandiEzt 

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)