A világ szinte minden részén ismerik és szeretik a kenyeret, vagy a kenyérszerű ételeket, ami ősidők óta a legalapvetőbb élelmiszerek közé tartozik. A hagyományok szerint a kenyérsütésnél mindig maradt egy darabka kelt tészta, amit külön sütöttek ki. Eredetileg ez a lángos. A lángost általában üresen, kissé megsózva, fokhagymával, sajttal, tejföllel, illetve ezek kombinációjával megszórva szoktuk enni, de rengeteg variáció létezik még. De talán kijelenthetjük, hogy a legnépszerűbb a sajtos-tejfölös lángos, amit a felnőttek és a gyerekek is imádnak. Többnyire a strandok, piacok, vásárok egyik kedvenc eledele a lángos. Azonban érdemes otthon is kísérletezni a lángos sütéssel, mert nem nehéz, és ha egyszer rákapunk az ízére, hamarosan gyakorlott lángos-sütővé válhatunk, és kedvünkre variálhatunk a tészta illetve a töltelék hozzávalóival Ez recept amit most hoztam nektek, a papírvékony strandos lángossal ellentétben jóval tartalmasabb és laktatóbb: ez a klasszikus, retro lángos.
Hozzávalók
50 dkg burgonya
só ízlés szerint
1.25 dl tej
2.5 dkg friss élesztő
1 teáskanál cukor
50 dkg CBA PIROS finomliszt
1 db tojás
2 dkg vaj
Sütőzsiradék
5 dl napraforgó olaj
Próbáljátok ki Ti is!
A hozzávalókat most is a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg másokkal is!
Szeretettel
Ságiandi