káposztás tészta

Káposztás tészta

A káposztás tészta egy egyszerű, de mégis nagyszerű étel, ami főételként de akár köretként is megállja a helyét. Akik édesen szeretik, azok még desszertként is fogyaszthatják. A káposztás tésztát, vagy ahogy nagymamámtól tanultam, a káposztás cvekedlit, mindig örömmel fogyasztottam gyerekkoromban. Nem tudom, hogy a káposzta ízlett jobban, vagy a tészta, amit nagymamám gyúrt hozzá, de egy biztos, hogy mindig gyorsan elfogyott a tányéromról. Manapság is gyakran készítem, íme a recept! 

Hozzávalók

5 evőkanál napraforgó olaj
1 kg káposzta
2 mokkáskanál bors (őrölt)
2 teáskanál cukor
40 dkg Izsáki 4 tojásos fodros tészta 
só, ízlés szerint

Elkészítés

A káposzta külső leveleit leszedjük, ezután a torzsáját  kivágjuk. Ezután a káposztát lereszeljük, majd besózzuk és körülbelül 10 percig állni hagyjuk. Eközben az olajon a cukrot karamellizáljuk. Majd kinyomkodjuk a káposztát, hogy a levétől megszabadítsuk, amit kiengedett, majd a karamellizált cukorra öntjük. Ezután gyakori kevergetés mellett megdinszteljük. Amikor megpirult beleszórjuk az őrölt borsot. Közben a tésztát kifőzzük a zacskón található leírás alapján. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük, és hozzákeverjük a közben már elkészült káposztánkhoz. 

Ízlés szerint borssal vagy porcukorral tálaljuk! Ki hogy szereti! 🙂

A hozzávalókat most is a 
Mágnáskert Csemegében szereztem be. 
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg másokkal is!

Szeretettel
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)