töltött padlizsán

Mennyei finom, szaftos töltött padlizsán

A nehéz ételek helyett én szívesebben fogyasztom a zöldségeket. Az egyik kedvenc alapanyagom pedig a padlizsán. Imádom ezt a finom zöldséget és igyekszem minél színesebben, változatosabban elkészíteni, ha megkívánom. Egy finom szaftos töltött padlizsán bármikor megállja a helyét, akár ebédre, akár vacsorára. Ebben a könnyed finomságban az a jó, hogy sokféleképpen variálhatjuk, bármit belekeverhetünk, amit a polcon éppen találunk. Ha nem számoljuk a kalóriákat, akkor bármilyen darált husival elkészíthetjük. Én ma pulykahúsból készítettem és reszelt sajttal is megszórtam. A tetejére egy nagyon különleges sajtot választottam, ami a Szarvasi Picante érlelt prémium sajt.

Hozzávalók

50 dkg darált pulykahús
15 dkg Cervinus Picante sajt
2 nagyobb padlizsán
1 fej lilahagyma
fél dl olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
4-5 darab koktélparadicsom
1 teáskanál pirospaprika
só, bors
petrezselyem

Elkészítés

Alaposan mossuk meg a padlizsánokat, ezután pedig vágjuk ketté őket, majd kanállal kaparjuk ki, de arra ügyeljünk, hogy ne legyen túl vékony a zöldség. A kikapart belsejét ezután daraboljuk kis kockákra, és tegyük félre. A lilahagymát aprítsuk fel, majd forró olívaolajban dinszteljük meg, ezt követően pedig adjuk hozzá a darált húst, és fehéredésig süssük. Ezután adjuk hozzá a padlizsándarabokat, és pirítsd össze az egészet. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd szórjuk meg pirospaprikával is. Alacsony lángon pároljuk addig, amíg a hús meg teljesen puhul. Ezután töltsük a keveréket a felezett padlizsánokba. Mindegyikre tegyünk egy-egy fél koktél paradicsom darabkát és szórjuk meg apróra vágott petrezselyem zöldjével és a tetejét szórjuk meg Cervinus Picante reszelt sajttal, majd 180 fokos sütőben süssük meg körülbelül 20-25 perc alatt. Akkor jó, ha a sajt ráolvad a tetejére, és egy kicsit megpirul.

A Szarvasi Agrár Zrt. által gyártott Picante névre keresztelt érlelt sajtot  egy egészen speciális oltó-anyag segítségével alkották meg. Az olasz neve is tökéletesen tükrözi azt, amit a sajt ízlelése közben érzünk, melyet talán a magyar fordítása nem is megfelelően ad vissza, hiszen ez sokkal több annál, mint pikáns – egy olyan ízvilág, amely eltérő, amely meglepő – elegáns, de mégis átütő.
Pasztőrözött, szarvasmarha tejből készült. A készítés során a sajtokat sólébe mártják, amitől a felülete kérgesedni kezd. Ezt követően szabályozott hőmérsékletű és páratartalmú érlelő helységbe teszik, és megfelelő időtartamig érlelik. Nem tartalmaz semmilyen hozzáadott íz és színanyagot. Tartósítószert nem tartalmaz.
Keresd a 𝐒𝐳𝐚𝐫𝐯𝐚𝐬𝐢 Picante sajtokat és a többi 𝐒𝐳𝐚𝐫𝐯𝐚𝐬𝐢 𝐂𝐞𝐫𝐯𝐢𝐧𝐮𝐬 sajtot is az Mcsemege üzletekben!
😋Kóstold meg őket!
⚠️További információért katt ide 👉 www.cervinus.hu
𝘾𝙚𝙧𝙫𝙞𝙣𝙪𝙨 𝙖 𝙨𝙖𝙟𝙩, 𝙢𝙚𝙡𝙮 𝙨𝙞𝙢𝙤𝙜𝙖𝙩𝙟𝙖 𝙩𝙚𝙨𝙩𝙚𝙙-𝙡𝙚𝙡𝙠𝙚𝙙.

Nemcsak a Cervinus Picante sajtot, hanem a többi hozzávalót is a Mágnáskert Csemegében szereztem be. 
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg másokkal is!

Szeretettel
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)