A nehéz ételek helyett én szívesebben fogyasztom a zöldségeket. Az egyik kedvenc alapanyagom pedig a padlizsán. Imádom ezt a finom zöldséget és igyekszem minél színesebben, változatosabban elkészíteni, ha megkívánom. Egy finom szaftos töltött padlizsán bármikor megállja a helyét, akár ebédre, akár vacsorára. Ebben a könnyed finomságban az a jó, hogy sokféleképpen variálhatjuk, bármit belekeverhetünk, amit a polcon éppen találunk. Ha nem számoljuk a kalóriákat, akkor bármilyen darált husival elkészíthetjük. Én ma pulykahúsból készítettem és reszelt sajttal is megszórtam. A tetejére egy nagyon különleges sajtot választottam, ami a Szarvasi Picante érlelt prémium sajt.
Hozzávalók
50 dkg darált pulykahús
15 dkg Cervinus Picante sajt
2 nagyobb padlizsán
1 fej lilahagyma
fél dl olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
4-5 darab koktélparadicsom
1 teáskanál pirospaprika
só, bors
petrezselyem
Elkészítés
Alaposan mossuk meg a padlizsánokat, ezután pedig vágjuk ketté őket, majd kanállal kaparjuk ki, de arra ügyeljünk, hogy ne legyen túl vékony a zöldség. A kikapart belsejét ezután daraboljuk kis kockákra, és tegyük félre. A lilahagymát aprítsuk fel, majd forró olívaolajban dinszteljük meg, ezt követően pedig adjuk hozzá a darált húst, és fehéredésig süssük. Ezután adjuk hozzá a padlizsándarabokat, és pirítsd össze az egészet. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd szórjuk meg pirospaprikával is. Alacsony lángon pároljuk addig, amíg a hús meg teljesen puhul. Ezután töltsük a keveréket a felezett padlizsánokba. Mindegyikre tegyünk egy-egy fél koktél paradicsom darabkát és szórjuk meg apróra vágott petrezselyem zöldjével és a tetejét szórjuk meg Cervinus Picante reszelt sajttal, majd 180 fokos sütőben süssük meg körülbelül 20-25 perc alatt. Akkor jó, ha a sajt ráolvad a tetejére, és egy kicsit megpirul.
Nemcsak a Cervinus Picante sajtot, hanem a többi hozzávalót is a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg másokkal is!
Szeretettel
Ságiandi