szilvás lepény

Mennyei szilvás lepény

A korai ősz egyik legfinomabb gyümölcse a szilva; zamatos termését július közepétől egészen október végéig élvezhetjük. Ebben a cikkben egy mennyei finom szilvás lepény receptjét osztom meg veletek,  amely villámgyorsan elkészíthető. Tésztája rendkívül finom és omlós, mely tökéletes kísérője lehet, akár egy teának vagy egy hosszú kávénak. A recept nagyon egyszerű, a nagymamám is az alábbi leírás alapján készítette el nekem gyerekkoromban.

Hozzávalók
25 dkg  CBA Piros finomliszt,
20 dkg porcukor,
15 dkg #rama margarin,
2 tojás,
1 csomag #droetker sütőpor,
1,5 dl tej,
kb. 40 dkg szilva,
1 mokkáskanál fahéj

Elkészítés
A margarint a porcukorral géppel elkeverjük, ezután egyesével a 2 tojást hozzáadjuk, végül a tejet. Amíg dolgozik a robotgép, a szilvát felszeleteljük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fahéjjal, majd a masszához keverjük fakanállal. Közepes méretű tepsibe tesszük. A felapritott szilvát a tetejére sorba rendezzük és picit belenyomkodjuk a masszába. 20-25 percig sütjük 170 fokos sütőben. 

Miután kihűlt szeleteljük, tálaláskor a tetejét megszórhatjuk porcukorral.

Próbáljátok ki Ti is! 

A hozzávalókat most is a Mágnáskert Csemegében szereztem be. 
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg másokkal is!

Szeretettel

Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)