bazsalikomos paradicsomos tészta

Bazsalikomos-paradicsomos tészta Cervinus sajttal

Ha ebédre vagy vacsorára valami gyors és egyszerű finomságot szeretnétek készíteni, akkor próbáljátok ki ezt a receptet! Ha gyorsan kell finom és laktató ételt készítenem, akkor általában mindig valamilyen tésztás ételhez kapok kedvet. A Barilla Pipe Rigate az egyik kedvenc tésztaformám, amely nemcsak vidámságot és játékosságot rejt magában, hanem tökéletes arra is, hogy magába rejtse a finom szószokat, amelyeket aztán a szájpadlásunkon enged szabadon. Egy kevés darálthús, paradicsomos-bazsalikomos szósszal, olasz fűszerekkel és egy fenomenális sajttal garancia egy mennyei fogáshoz.

Hozzávalók

30 dkg Barilla Pipe Rigate tészta
15 dkg Cervinus Fenomenale sajt
50 dkg darált hús (pulyka)
1 üveg Barilla Basilico (paradicsomos-bazsalikomos) szósz (200gr)
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál oregánó
só, bors

Elkészítés

Tégy fel egy nagyobb fazékban vizet forrni, ha lobog, dobd bele a tésztát és készítsd el a doboz szerint leírás alapján. Rakj hozzá kevés sót és olajat, majd főzd fogkeményre kilenc-tíz perc alatt. Ha kész, szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, és csepegtesd le.  Ezután egy kevés olívaolajon dinszteld meg az aprított hagymát és a préselt fokhagymát, majd add hozzá a darált húst.  Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval. Miután a hús megpuhult add hozzá a Barilla Basilico szószt és főzd kis lángon pár percig. Miután elkészült a ragu, forgasd a tésztához. Miután jól összekeverted a szószt a tésztával, tedd egy hőálló tepsibe és Cervinus Fenomenale sajttal gazdagon megszórva told be a sütőbe még 15 percre.

A Cervinus Fenomenale sajt neve is sejteti, hogy valami különlegességgel van dolgunk. Minimum 5 hónapig érlelt, egy kivételesen csodás ízvilágú sajtkülönlegesség, amelyre emlékszünk miután megkóstoljuk és magával ragad. Ez a Cervinus karakter kiteljesedése, legfelsőbb foka. Tökéletes választás például tésztákhoz is, ha szeretnénk még egy különleges ízvilággal is kényeztetni az ízlelőbimbóinkat.

Keresd a 𝐒𝐳𝐚𝐫𝐯𝐚𝐬𝐢 Fenomenale sajtokat és a többi 𝐒𝐳𝐚𝐫𝐯𝐚𝐬𝐢 𝐂𝐞𝐫𝐯𝐢𝐧𝐮𝐬 sajtot is az Mcsemege üzletekben!

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg másokkal is!

Szeretettel
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)