sütőtökös latte

Amerikai sütőtökös latte

Ebben a borongós őszi időben jól esik mindannyiunknak egy fűszeres, forró ital, amely átmelegíti a testünket és a lelkünket. Ez a mennyei sütőtökös latte ízében bizony vetekszik a Starbucks-ban kaphatóéval. Egy amerikai oldalról ellesett recept alapján készítettem el pár perc alatt.  Most koffeinmentes kávé adta az alapját,  azért, hogy ha estefele támad kedvem elkortyolgatni egy ilyen finomságot, akkor is garantáltan alvással tölthessem az éjszakámat. 

sütőtökös latte

Hozzávalók (1 adag) :

Dolce Gusto Espresso kávé
1 szelet sütőtök
2-3 dl tej (vagy növényi ital)
1 kávéskanál fűszerkeverék.

Hozzávalók a fűszerkeverékhez (több alkalomra is elegendő):
1 púpozott evőkanál fahéj
1 evőkanál őrölt szerecsendió
fél evőkanál őrölt gyömbér
1 evőkanál őrölt szegfűszeg.

A fűszerkeverék nagyobb adag lesz, amit el tudunk tenni a későbbiekre, ha egy kis zárható üvegbe tesszük. A Latte-ba ebből 1 kávés kanálnyira lesz majd szükségünk  A sütőtököt legjobb ha már előző nap megsütjük a szokásos módon (félbevágjuk, kikaparjuk a magjait, majd 180 fokon teljesen puhára sütjük). A sült tökből 2 nagyobb evőkanálnyira lesz szükségünk, amit belekanalazunk egy turmixgépbe, felöntjük a tejjel és egy kávéskanálnyi fűszerkeveréket adunk még hozzá. Alaposan összeturmixoljuk. Ezután egy kisebb edényben felforraljuk, majd a kedvenc bögrénkbe töltjük. Közben lefőzzük a kávét, és szép lassan hozzáöntjük a bögre tartalmához. Ha tovább szeretnénk fokozni az élvezetet, akkor díszítsük tejszínhabbal, de az édesszájúak akár juharsziruppal vagy agavé sziruppal is meglocsolhatják. A tetejére szórhatunk még színes cukorkákat is. 

Próbáljátok ki Ti is!  A pumpkin spice latte az egyik leghíresebb őszi kávékülönlegesség, amelyet most már Ti is könnyedén elkészíthettek az otthonotokban!

A hozzávalókat most is a Mágnáskert Csemegében szereztem be. 
Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg másokkal is!

Szeretettel

Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)